El creixement dels productes locals i ecològics
Els germans Bàrbara i Jaume Mesquida han obert enguany el celler Mesquida Mora. Segons asseguren, “després de convertir les nostres vinyes a cultiu biodinàmic, ens aventuram amb l’elaboració d’uns vins que expressen el potencial d’una vinya més viva, més sana, més autèntica”. Els quatre vins que ofereixen -rosat, blanc i dos vins negres- provenen de vinyes amb més de trenta anys i que han estat “cultivades amb tracció animal”. Són, segons expliquen, uns vins “que recorden Mallorca”. El cas de la cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller és diferent. Es converteix en el primer produtor de Mallorca que comercialitzarà l’oliva amb la nova Denominació d’Origen d’Olives de Mallorca. D’aquesta manera, aposten també pel producte local. La cooperativa vendrà olives trencades, verdes i negres salades. Per part seva, el supermecat Mercasana va obrir a Palma amb la intenció d’oferir productes que siguin d’exclusiva elaboració i producció ecològiques. És a dir, sense substàncies artificials i, a més a més, respetuosos amb el medi ambient. Els mètodes d’elaboració tradicionals tornen a prendre força. Ofereixen productes del camp mallorquí, com farina, pastes, infusions. Així, diuen, es comprometen amb el consum saludable.