Balears 09/05/2017

Costes enderroca unes casetes de pescadors sense informar-ne ni l’Ajuntament ni els propietaris

Les feines d’urgència havien de servir per mitigar els efectes d’un dels darrers temporals, però estan eliminant totes les casetes, fins i tot les que continuaven dretes

Armando Tur
2 min
Les casetes afectades per la decisió de Costes

EivissaL’Ajuntament de Sant Josep ha demanat a la Demarcació de Costes a les Balears, organisme dependent del Ministeri de Medi Ambient, que aturi les feines de demolició de les casetes de pescadors de la platja de Porroig, a la banda oest de l’illa d’Eivissa. Tant Ajuntament com propietaris asseguren que no s’havia informat ningú que aquestes feines, que havien començat el 28 d’abril, i que, en principi, havien de servir només per pal·liar els efectes de la darrera tempesta que va provocar despreniments al talús de la costa.

Malgrat això, des de fa pocs dies els propietaris varen veure com les feines que duien a terme els operaris de la Demarcació anava una passa més enllà que la simple regeneració de l’entorn, i l’eliminació de sostres de microfibra no s’estava fent només a les casetes de pescadors afectades, sinó que les que havien quedat intactes també registraven activitat dels operaris. Vist això, se n’informà l’Ajuntament, qui ha obtingut aquest dimarts, quan ja han començat les demolicions, la confirmació de Costes que aquestes cases s’estaven destruint.

Els propietaris han manifestat mitjançant cadenes a xarxes socials que “com sempre paguen els eivissencs”, i culpen el propietari de “la finca de dalt” de cometre “abusos” com “reduir el camí a la seva mínima expressió”. “Aquest senyor ja té excusa per tancar el camí i fer allà el que li vagi de gust”, lamenten, i justifiquen l'existència de les casetes perquè és “un dels pocs llocs que queden allunyats de la massificació de les platges” i diuen que s’han destruït de manera “injusta i prepotent”.

Des de Costes expliquen que aquestes feines varen començar el 28 d’abril amb l’eliminació de sostres i elements de fusteria i que ara, un cop enderrocades les casetes, es condicionarà el talús per tal que s’elimini el risc actual i s’hi instal·larà una barana per tal d’evitar caigudes.

stats