Balears 13/11/2017

Cort reclama la casa d'Emili Darder a De Cospedal

El Ministeri de Defensa és l'actual propietari de l'immoble on va viure el darrer batle republicà de Palma

Ara Balears
1 min
Cort vol convertir l'immoble on va viure Emili Darder en un centre cívic

PalmaL'Ajuntament de Palma ha demanat aquest dilluns al Ministeri de Defensa que li cedeixi l'immoble on va viure Emili Darder, el darrer batle republicà de Ciutat, afusellat pel franquisme el 1937. L'edifici, situat en el nucli històric de Palma, a tocar de l'avinguda de Gabriel Alomar, pertany al departament que dirigeix María Dolores de Cospedal i té un ús administratiu.

Cort vol reconvertir l'edifici en un centre dedicat a “promoure els valors que van definir la seva trajectòria: la defensa de l'educació i de la cultura com a creadors de ciutadania; la defensa de la igualtat social; la promoció de la salut pública i la defensa de la pau, la democràcia i els drets humans”. En la carta remesa al Ministeri, es destaca que els descendents de Darder “també estan d'acord a impulsar aquesta iniciativa de centre cívic i humanista”. La presidenta, Francina Armengol; el president del Parlament, Balti Picornell, i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, també signen la carta conjuntament amb el batle de Palma, Toni Noguera.

La iniciativa es contextualitza en el marc de “diverses iniciatives de recuperació de la Memòria Històrica de la Guerra Civil i el franquisme” entre les quals esmenta la Llei de fosses, el canvi del nomenclàtor dels carrers de Palma o la declaració com a Fill Il·lustre de Palma del diputat socialista Alexandre Jaume.

stats