Balears 22/02/2018

La manca de consens ajorna la limitació als ‘beach clubs’ a Sant Josep

L’equip de govern pretenia aprovar una modificació de les Normes Subsidiàries que havia de servir per prohibir nous clubs de platja, però la manca de consens l’ha obligat a retirar-la

Armando Tur
2 min
Una imatge del ple de Sant Josep

EivissaSant Josep no ha pogut prohibir nous ‘beach clubs’, de moment. L’alcalde de la corporació, el socialista Josep Marí ‘Agustinet’, ha hagut de retirar la proposta de l’equip de govern que pretenia modificar les Normes Subsidiàries. La sorpresa ha estat màxima perquè aquestes modificacions havien de servir per posar fre al nombre creixent de ‘beach clubs’, un dels objectius comuns entre els socialistes i Guanyem, però també inclouen un punt que no ha agradat gaire als progressistes: la zonficiació que permet el lloguer turístic en habitatges unifamiliars.

Segons el portaveu de Guanyem, Fran Ramírez, el PSOE no ha volgut fer un “debat profund” sobre aquest fet ni sobre cap altre de relacionat amb l’urbanisme municipal, malgrat que, segons Guanyem, s'ha demanat “des del dia 1 de començar la legislatura”. Guanyem ha lamentat que en matèria d’urbanisme aquesta legislatura no servirà per fer grans aprovacions i ha posat com a exemple el fet que resti pendent fer i aprovar un Pla General d’Ordenació Urbana que “no serà una realitat aquesta legislatura”. És per tot això que des de Guanyem no han donat suport a una modificació de les Normes Subsidiàries que, segons l’alcalde, miraran de portar a aprovació al ple del mes de març.

Respecte de la proposta de l’equip de govern, volia posar límits als ‘beach clubs’ i limitar les activitats complementàries dels establiments turístics, especialment aquells que van vinculats a l’oferta musical i que atreuen un gran nombre de persones. De fet, Sant Josep pretén aprovar que quan l’aforament d’un establiment superi les 500 persones, s’hagi de fer obligatòriament un estudi de mobilitat i disposar d'un aparcament adequat, tot per evitar episodis com el que es va viure el dia del tancament de la Cova Santa i que va provocar retencions a la carretera de Sant Josep i a l’accés a sa Caleta. “No pot ser que un local que tingui capacitat per a 700 persones no pugui justificar on estacionaran”, explicà el regidor d’Urbanisme, Ángel Luis Guerrero.

stats