Balears 14/04/2014

Pares i mares s'afegeixen a la querella criminal de Menorca contra Bauzá, Camps i Estarellas

Les federacions de pares i mares de Menorca, Eivissa i Formentera aproven sumar-s'hi i l'Assemblea de Docents informa que també hi donarà suport econòmic

Arabalears / X.g.z.
2 min

PalmaLa Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de les Illes Balears (COAPA) se suma a FAPMA Menorca i es personarà també en la querella criminal contra el president del Govern, José Ramón Bauzá; la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas.

La setmana passada es reuniren les juntes directives de les Federacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca, Eivissa i Formentera. Les tres entitats varen aprovar donar suport a l'acusació particular interposada dia 4 d'abril als jutjats d'Instrucció de Palma per FAPMA Menorca, també membre de COAPA.

Aquesta querella, segons expliquen, es fonamenta en l'actuació del Govern i de la Conselleria d'Educació per la imposició dels projectes del TIL als centres educatius i les posteriors actuacions descartant els recursos de famílies, docents i directius contra aquesta imposició. També hi afegeixen l'obertura d'expedients disciplinaris a alguns directors com a motiu de la querella. Finalment, diuen, se sumen a la querella "per l'adopció, el 6 de setembre de 2013, del decret llei del TIL, hores després que la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB el deixàs sense efecte".

Totes aquestes actuacions serien presumptament constitutives de diversos delictes d'impediment d'exercici de drets cívics, de prevaricació i desobediència, segons la COAPA i les diferents federacions que la componen. La querella es finançarà amb les aportacions de ciutadans en la recollida de fons que es va iniciar el dilluns 7 d'abril amb un projecte Tot Suma. La recollida de fons ja està en la recta final i a punt d'aconseguir l'objectiu marcat.

Des de COAPA demanen "als ciutadans conscienciats i indignats" una darrera empenta per aconseguir els fons necessaris per tirar endavant la querella presentada. Avui l'Assemblea de Docents ha informat que també s'ha afegit a aquesta querella amb una aportació econòmica de 200 euros (el màxim permès per la campanya) i oferint els doblers de la seva caixa de resistència per al que sigui necessari.

stats