Balears 17/01/2017

Els clubs esportius no hauran de tenir abonament de l'IME fins a setembre

La Regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Palma s'ha reunit amb els afectats per trobar una solució que 'salvi' els pressupostos de la temporada

Ara Balears
2 min
Imatge exterior del poliesportiu Rudy Fernández

PalmaEls clubs esportius podran salvar els pressupostos d'aquesta temporada. L'Ajuntament de Palma durà al pròxim ple la pròrroga fins a setembre de les condicions de l'ordenança de 2017. La regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, s'ha reunit aquest dimarts amb quatre clubs i dues associacions de Ciutat per transmetre'ls aquesta decisió.

D'aquesta manera, continuaran amb les mateixes condicions d'ús de les instal·lacions municipals de la nova ordenança, que afecten els clubs usuaris dels poliesportius Germans Escalas i Rudy Fernández. La moràtoria es durà a aprovació del consell rector de l'IME la setmana que ve i es ratificarà al ple.

L'Ajuntament informa que la decisió respon a la sol·licitud que va rebre, en què es demanava una reunió per tal de trobar iniciatives de col·laboració i cercar solucions per adequar els pressupostos a la temporada esportiva. Moll ha assenyalat que "entenem que els clubs tenen tancats els pressupostos i les quotes d'aquesta temporada, per això amb aquesta pròrroga volem donar-los flexibilitat per adaptar les seves necessitats a la nova ordenança".

Aquesta ordenança estipula que els clubs federats hauran de ser titulars o beneficiaris d'un abonament per accedir a les instal·lacions d'aquests dos poliesportius. Els afectats s'han queixat durant les darreres setmanes a Cort perquè no entenen la mesura. Ara, disposaran d'un marge de vuit mesos per adaptar-se a la normativa sense repercutir en l'economia dels clubs enmig de la temporada, defensa l'Ajuntament.

Per a l'any vinent, l'IME estudiarà la possibilitat d'una targeta especial d'accés per als clubs esportius. La nova ordenança equipara la condició dels clubs a tot el grup de grans instal·lacions, que ja estava establerta des de l'any 2014 per als clubs de natació, salts, sincronitzada, waterpolo, gimnàstica esportiva, judo i taekwondo que desenvolupen la seva activitat a Son Hugo i Son Moix.

stats