Balears 18/09/2017

Ciutadans i el PP es defensen de les crítiques per les prospeccions

La formació taronja confirma que no canviarà el seu posicionament respecte del vet de la Mesa del Congrés

Ara Balears
2 min
Els diputats de Ciutadans, Xavier Pericay i Olga Ballester, en imatge d'arxiu a la sala de premsa del Parlament.

PalmaLa diputada de Ciutadans, Olga Ballester, ha criticat aquest dilluns la “política inútil de la confrontació” que practiquen, segons ha afirmat, el PSIB, MÉS i Podem en relació amb les crítiques que estan rebent per donar suport al vet del govern de Rajoy a la tramitació, al Congrés dels Diputats, de la proposició de llei aprovada per unanimitat al Parlament contra les prospeccions a la Mediterrània”.

“Des de Ciutadans ja hem explicat més d'una vegada que no ens oposarem a aquesta facultat constitucional que té un govern, ja que entra dins les normes del funcionament del Congrés”, ha manifestat a través d'un comunicat. “El fet que la Mesa del Congrés s'oposi que el govern pugui exercir aquesta facultat que li atorga la Constitució només comporta que el govern recorri al Tribunal Constitucional i aquest paralitzi la iniciativa fins que dicti una resolució”, hi ha afegit.

Ballester, no obstant això, ha criticat el vet del govern de l'Estat a la iniciativa. “Demostra que el PP no està disposat a aconseguir una Mediterrània lliure de prospeccions”, ha dit. També ha carregat contra l'actitud dels partits del Pacte en aquesta qüestió, “una política inútil –ha reiterat– que no cerca resultats, sinó tornar a assenyalar i confrontar”.

La diputada ha indicat, a més, que “continuam fent feina per altres vies per aconseguir una Mediterrània lliure de prospeccions”. En aquest sentit, ha recordat que la formació “té registrada una iniciativa en el Congrés, que està pendent de ser debatuda, demanant que s'apliqui una moratòria a noves sol·licituds d'investigació, exploració i explotació d'hidrocarburs a les aigües de la Mediterrània, així com l'acceleració de la declaració del corredor de les prospeccions”.

“A Ciutadans tenim un equip incansable i competent capaç de trobar finestres quan el Govern tanca portes”, ha conclòs.

El PP contraataca

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, també ha contestat a les crítiques de l'esquerra amb un missatge a la ciutadania. “Que estiguin tranquils perquè no hi haurà prospeccions a la Mediterrània i, a més, no els costarà ni un euro públic en indemnitzacions. El govern de Rajoy ha anat revocant una per una totes les llicències que van ser concedides, i tot això gràcies als informes d'impacte mediambiental que van ser enviats per Biel Company en la seva etapa de conseller", ha assegurat.

En contraposició, ha recordat que, les prospeccions petrolieres, “les va autoritzar el govern de Zapatero amb el vistiplau d'Antich i sent David Abril director general d'aquell Govern. En aquell moment no va alçar la veu, seria per por de perdre el càrrec", ha conclòs.

stats