Balears 29/05/2017

Ciutadans defensa que hi havia demòcrates en el bàndol de Franco

La formació taronja critica el "discurs guerracivilista" de la llei de memòria democràtica

Ara Balears
2 min
El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, aquest dilluns, a la sala de premsa del Parlament.

PalmaEl portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha criticat aquest dilluns el “discurs guerracivilista més que de reconciliació” del projecte de llei de memòria democràtica, la presa en consideració del qual es durà a terme demà dimarts al CiutadansXavier Pericayprojecte de llei de memòria democràticaParlament

Pericay hi ha afegit que la norma és contrària a la visió de la reconciliació i la transició, acceptada de manera generalitzada, i “pretén identificar una sèrie de comportaments, actituds, partits i ideologies com a democràtiques respecte d'altres que, per exclusió, no ho són”. En aquest sentit, ha celebrat que els partits del Pacte separassin l'anomenada “Llei de fosses”, aprovada per unanimitat l'any passat, d'“aquesta altra part”.

El PSIB diu que “tanca ferides”

La coordinadora de l'avantprojecte de llei, la diputada socialista Sílvia Cano, ha afirmat, per la seva banda, que la norma “vol impulsar la memòria d'aquelles persones que han possibilitat que avui puguem gaudir dels drets i les llibertats de la nostra democràcia i restituir, rehabilitar i reparar les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista”.

“És una oportunitat per tancar les ferides que queden obertes i assolir el grau de consens aconseguit amb la Llei de fosses”, hi ha afegit.

Per part seva, el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha considerat que la llei “arriba tard”, però hi ha afegit que “és fonamental per a la dignitat de les nostres illes”. Ha destacat, a més, que facilita l'esbucament del polèmic monòlit de la Feixina i que posaria les Balears al mateix nivell que altres països, com Alemanya o Itàlia, que “han patit el feixisme i ens avantatgen molt combatent-lo”.

stats