Balears 19/05/2016

CCOO denuncia l'incompliment del conveni d'hoteleria

El sindicat ha expressat el seu "malestar i indignació" amb la situació que viu el sector

Efe
1 min

PalmaLa Federació de Serveis de Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat aquest dijous l'incompliment del conveni col·lectiu d'hostaleria a Balears i ha anunciat que emprendrà accions legals i sindicals.

El sindicat ha expressat el seu "malestar i indignació amb el que està succeint, i cada dia amb major freqüència, a l'hoteleria balear".

"Ens demanem com és possible que establiments hotelers s'estiguin comercialitzant com quatre estrelles, i a les treballadores i treballadors dels mateixos se'ls segueixi abonant el salari com si fossin de tres", ha apuntat l'organització sindical.

Segons el sindicat això suposa un incompliment del conveni col·lectiu d'hoteleria de Balears.

D'acord a Comissions Obreres, les empreses hoteleres sol·liciten a la Consellería d'Innovació, Recerca i Turisme l'actualització de categoria de tres a quatre estrelles per la realització d'obres o millores en el producte a oferir.

I afegeix el sindicat, que durant la tramitació de petició d'actualització de la categoria, ja se'ls comunica a aquestes empreses que poden comercialitzar el producte com quatre estrelles des de la data de sol·licitud, encara que la Conselleria no pot garantir si finalment obtindran l'augment de categoria sol·licitat.

stats