Balears 26/01/2017

CCOO denuncia l'externalització de les cambreres de pis d'un hotel a Llucmajor

El personal passaria a fer feina per a Genser SL a partir del febrer

Ara Balears
1 min
El conveni sectorial prohibeix les externalitzacions del servei de pis

PalmaCCOO ha denunciat aquest dijous que l'empresa que exporta l'hotel Be Live Collection Son Antem (un establiment de cinc estrelles situat a Llucmajor) ha pres la "decisió unilateral" d'externalitzar el departament de pisos a partir de l'1 de febrer.

Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, la gestió del servei passaria a estar en mans de Genser SL, una empresa que es dedica a la neteja d'oficines i locals. Totes les treballadores que actualment fan feina a l'hotel passarien subrogades a Genser, però la plantilla ha manifestat, segons explica CCOO, disconformitat amb la decisió.

A més, el sindicat denuncia que s'ha incomplert "el dret de la representació legal de treballadors a la informació i consulta". Rebutgen la intenció de l'empresa i consideren que "causarà un greu perjudici per a les treballadores afectades", però també recorden que "és un greu risc que empreses de serveis s'implantin en el sector hoteler".

Amb les externalitzacions, els treballadors de l'hoteleria poden experimentar una precarització de les seves condicions laborals, ja que les empreses multiserveis i específiques de neteja ofereixen salaris fins a un 50% més baixos i, moltes vegades, després de la subrogació no mantenen les condicions que la plantilla tenia bans d'externalitzar-se.

Des de CCOO no descarten posar en marxa les mesures que siguin necessàries per forçar Be Live Hotels a retirar l'externalització i, a banda de posar a disposició de la plantilla els seus serveis jurídics, organitzaran mobilitzacions, concentracions i, en cas que fos necessari, una vaga.

stats