Balears 10/05/2016

El catedràtic Eugeni Aguiló admet que la UIB va cobrar de l'Institut Nóos

La Universitat de les Illes Balears va dur a terme una enquesta sobre la percepció social del turisme esportiu per 17.000 euros

Ara Balears
1 min
El catedràtic i exdegà de la Facultat d'Econòmiques de la UIB, Eugeni Aguiló.

PalmaEl catedràtic i exdegà de la Facultat d'Econòmiques de les Illes Balears, Eugeni Aguiló va dirigir l'any 2006 un estudi sobre la percepció social del turisme esportiu per encàrrec de l'Institut Nóos, l'entitat sense ànim de lucre presidida per Iñaki Urdangarin. Així ho ha afirmat Aguiló aquest dimarts en la seva declaració com a testimoni del judici del cas Nóos. L'Institut Nóos pagà a la UIB 17.000 euros pel treball de camp i l'anàlisi.

Aguiló ha explicat que qui li encomanà la feina fou el rector d'aquell moment, Avel·lí Blasco, que també li demanà que participàs en l'organització d'una jornada científica prèvia al segon Illes Balears Forum, trobada sobre turisme i esport, per la qual el Govern balear abonà a Nóos 2,1 milions d'euros entre 2005 i 2006.

El catedràtic d'Economia Aplicada es va dedicar a investigar l'opinió dels residents illencs sobre el fonament del turisme esportiu. El contracte es va fer a través de la Fundació Universitat-Empresa i dels 17.000 euros una part va anar a la UIB i la resta va ser per pagar els responsables de l'anàlisi i els enquestadors, fins i tot els seus desplaçaments a Menorca i Eivissa.

A més, una de les participants en l'estudi, que també ha declarat com a testimoni en el judici, va rebre un premi en l'Illes Balears Forum 2006 dotat amb 2.000 euros. Aquesta professora associada ha defensat l'interès de les seves intervencions tant en el fòrum de turisme esportiu organitzat per Nóos com en la jornada científica prèvia que es va fer en el campus de la UIB amb Aguiló.

stats