Balears 26/09/2016

Es Castell critica el "passotisme" de la presidenta Armengol amb els seus ciutadans

El Consistori lamenta que després de quatre mesos encara no hagin pogut presentar davant la presidenta del Govern un projecte de reutilització d'aigües que necessita fons públics

Iván Martín
2 min
Lluís Camps, alcalde del Castell.

Es CastellL'alcalde del Castell, el popular Lluís Camps, denuncia públicament l'oblit que pateix el municipi menorquí per part del Govern balear. Camps assegura que la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, es nega a rebre'l en persona per tractar una iniciativa sobre la reutilització de les aigües residuals de la depuradora. L'alcalde diu que "des de l'Ajuntament s'ha sol·licitat reiteradament a la secretaria de Presidència del Govern una cita amb la presidenta des del passat 25 de maig. En principi, la reunió s'havia de dur a terme el 26 d'agost, però la presidenta va cancel·lar la seva visita a Menorca dos dies abans".

Camps creu que "quatre mesos després, tenim la sensació que ens donen llargues, probablement per provocar cansament i acabar renunciant al projecte". Per aquest motiu, Camps recorda a Francina Armengol que "és la presidenta de tots els ciutadans de les Balears, no solament dels seus votants, i que hauria de mantenir una relació de lleialtat institucional amb tots els consistoris, sense excepcions".

Fixar una data

Fonts de Presidència del Govern, però, neguen que Francina Armengol no es vulgui reunir amb l’alcalde del Castell, Lluís Camps, i atribueixen l'endarreriment per concretar una reunió a la intensa agenda que mantenen les dues institucions. De fet, el Govern considera que la prova més evident de l'interès que aixeca la proposta del Castell, en matèria d’aigua, són les converses existents per fixar una data.

Des de Presidència recorden que primer hi havia una reunió prevista, però la presidenta va haver de cancel·lar el viatge a Menorca. Posteriorment va ser l’Ajuntament del Castell qui va traslladar al Govern la impossibilitat de reunir-se durant les primeres setmanes de setembre, mentre que des de Palma es va instar a mantenir la trobada passat el Debat de Política General de la Comunitat. En qualsevol cas, la reunió entre Lluís Camps i Francina Armengol se celebrarà, molt probablement, abans que finalitzi l'octubre i en els pròxims dies se'n podrien concretar el dia i l’hora.

Un projecte de reutilització d'aigua

Els ajuntaments de Maó i es Castell van acordar el mes de març gestionar de manera conjunta un projecte que permetria reutilitzar les aigües residuals de la depuradora que tracta les aportacions hídriques d'ambdós municipis. La idea té present separar les aigües residuals i les pluvials, fet que permetria dur a terme un tractament terciari de l'aigua que arriba a la depuradora, de manera que les aigües residuals podrien ser reutilitzades amb finalitats agrícoles, de recàrrega d'aqüífers i també per a la neteja de la xarxa viària.

El projecte, que data de l'any 2009, quan va ser redactat, sol·licitava al Govern les inversions necessàries per iniciar-ne l'execució durant aquesta legislatura.

stats