Balears 07/09/2015

Càritas de Menorca posa la seva infraestructura a disposició de l'acolliment de refugiats

L'entitat diocesana titlla de "fracàs" la política migratòria de la Unió Europea

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaCàritas de Menorca ha posat la seva infraestructura a la disposició del Govern balear i del Consell insular per ajudar i acollir als refugiats que arribin a la illa.

En un comunicat difós pel bisbat de Menorca, afirma que "els sagnants i inhumans esdeveniments a la frontera de l'Est d'Europa -Sèrbia, Grècia, Macedònia- un parell de mesos després de la presentació de l'Agenda Europea d'Immigració, a més d'un saldo brutal en vides i drames humans, llancen també un saldo d'ineficiència política inacceptable en termes de dignitat i defensa dels drets humans, que la nostra societat no pot permetre".

"No és solament una crisi humanitària la que estem contemplant", ha afegit Càritas Diocesana de Menorca: "és l'estrepitós fracàs d'una política mal anomenada migratòria que es redueix a un indecent i milionari control de fluxos sostingut sobre el discurs de la por a la invasió del que és diferent a nosaltres". "No podem ni hem de quedar solament en una resposta d'emergència a totes les persones que necessiten la nostra protecció, però el primer pas urgent consisteix a oferir-los un acolliment digne i humana", afegeix.

Càritas de Menorca ha posat la seva infraestructura al servei dels refugiats que arribin a la illa "per ajudar al fet que Menorca sigui també un espai d'acolliment per a tantes famílies que arriben a Europa fugint de la destrucció, la guerra i la violència sense sentit".

stats