Balears 15/04/2016

Camps afirma que va assistir a actes de Nóos sense saber que els organitzava Urdangarin

L'expresident valencià menysté la figura de l'exduc de Palma: "Com ell, en aquella època, en passaven centenars per València".

Jaume Vinyas
2 min
L'expresident valencià, Francisco Camps, entrant a l'edifici on es celebra el judici de Nóos.

PalmaL'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha negat qualsevol vinculació amb els fòrums Valencia Summit, pels quals l'Institut Nóos va cobrar més de 3 milions d'euros públics. L'exdirigent ha reconegut que va participar en els actes a nivell protocolari però ha assegurat que desconeixia que Iñaki Urdangarin era un dels organitzadors. "La meva activitat com a president incloïa atendre nombrosos actes protocolaris on hi havia personalitats, membres de la casa reial... Jo no em dedicava a anar preguntant qui hi havia darrere de cada acte", ha afirmat.

Camps ha arribat a menystenir la figura del llavors gendre del Rei. "Com ell, per aquella època, en passaven centenars per València", ha assegurat. "Per a vostè, la categoria Iñaki Urdangarin potser és important. Per al president de la Generalitat valenciana en aquell moment...", ha reiterat.

L'exdirigent sí que ha reconegut que va rebre en audiència Urdangarin, l'any 2005, per parlar sobre la candidatura de València per a organitzar els Jocs Europeus, projecte que va acabar fracassant. Camps ha insistit que el projecte venia avalat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) i, fins i tot, ha llegit una carta del president, Alejandro Blanco, que confirmaria aquest suport. La candidatura va caure, ha afegit, quan Madrid va anunciar oficialment que competiria per als Jocs Olímpics de 2020. El COE llavors va demanar a València, segons diu la carta, que retirés la candidatura. I Camps, segons ha assegurat, va acceptar per "lleialtat i patriotisme".

Camps ha assegurat, no obstant això, que va donar el vistitplau al projecte quan el seu vicepresident, Víctor Campos, li va comunicar la possibilitat. A partir de llavors, ha assegurat, es va limitar a donar un "impuls polític" a la candidatura. Respecte a la implicació de l'exbatlessa de València, Rita Barberá, Camps s'ha limitat a dir que, en algun del centenar d'actes on van coincidir, es va comentar breument la voluntat de mantenir la línia de promocionar València com a seu d'esdeveniments esportius.

L'exdirigent ha insistit que Nóos va fer una feina útil que permetria, per exemple, que València pogués optar finalment, si ho desitjés, a acollir uns Jocs Europeus. Amb tot, no ha pogut especificar cap feina concreta quan se li ha insistit. "Un president no va mirant les feines que es van fent, coordina l'acció política", ha assegurat.

stats