Balears 09/04/2014

Camps admet un lleu augment de suspesos a ESO amb el TIL

Els aprovats a totes les matèries remunten a Primària

Q. Torres
2 min

PalmaLa consellera d’Educació, Joana Maria Camps, aportà ahir al Parlament les primeres dades oficials sobre les avaluacions que s’han fet en el primer trimestre, el primer curs en què s’aplica el TIL. Les aportà per negar que l’aplicació del trilingüisme sigui un fracàs, com diu l’oposició, però les dades evidencien que a ESO s’ha produït un lleu increment dels alumnes suspesos.

Segons les dades, en el primer trimestre els alumnes aprovats de totes les assignatures a primer d’ESO s’ha reduït un 1,37% i, per tant, s’han incrementat lleurament els suspesos. La consellera, però, comparà també el curs passat amb l’anterior, quan en cap dels dos no s’aplicava el TIL, i apuntà que a primer d’ESO els alumnes amb aprovats a totes les assignatures encara havien baixat més, un 1,45%. La comparació evidencia que l’increment de suspesos varia a la baixa amb el TIL, però hi ha increment.

Camps també aportà dades de primer, tercer i cinquè de Primària. Si es compara el curs passat, quan no s’aplicava el TIL, amb l’anterior, el percentatge d’alumnes que aprovaren totes les assignatures es reduí un 0,64% i, per tant, s’incrementaren els suspesos. En canvi, comparant les dades d’aquest curs, quan ja s’aplica el TIL, amb el de l’any passat, s’incrementen un 0,19% els alumnes que ho han aprovat tot.

Les dades serviren a la consellera per defensar que amb el TIL “les oscil·lacions són mínimes” i per al·legar que, malgrat que es produí una vaga de docents de gairebé un mes, les avaluacions són “positives i no negatives”. Camps va demanar a l’oposició que es deixi de “demagògia” i de plantejar “dades poc científiques” perquè “si volen acreditar que el TIL és un fracàs, de moment, afortunadament, no ho és”.

A diferència de la consellera, que agrupà totes les assignatures, el diputat de MÉS Nel Martí denuncià que en les assignatures no lingüístiques que ara es fan en anglès s’ha incrementat un 20% el nombre de suspesos. A més, afegí que han caigut un 35% els aprovats i s’han retallat els continguts entre un 30 i un 60%. “És un autèntic desastre”, afirmà Martí, qui acusà Camps de “fanatisme” i l’advertí que el “naufragi” continua i, mentre aboca els alumnes al fracàs escolar, només es preocupa per les banderes amb la Llei de símbols.

stats