CONSULTORI
Balears 05/02/2016

Cal preocupar-se quan el part s'endarrereix i es tenen contraccions?

HELENA CORRAL, pediatra
2 min

Hola, Estic a la setmana 41+3 d’embaràs del meu segon fill. La primera filla va arribar a la setmana 40, com un rellotge. Ara no em pos de part i estic començant a desesperar-me. Tenc contraccions irregulars molt fluixes que em solen durar hores i després s’aturen. El nin està sa i es mou molt, fins i tot entre contracció i contracció. El tema és que no vull que m’indueixin el part i no sé què puc fer. Em varen mirar i em varen dir que el cèrvix està 2 cm esborrat, i un resultat de bishop de 5. En aquests moments em sent molt insegura i vulnerable. Algun consell? Gràcies.

Hola, Laura,

Vull enviar-te un missatge de tranquil·litat. Efectivament, fins a la setmana 42 estàs dins del temps normal. I els ginecòlegs ho han establert així perquè no hi ha més risc per als nadons fins que han passat aquestes 42 setmanes. Tot i així, encara hi ha nadons sans que neixen passades aquestes 42 setmanes sense problemes.

Estàs en bones mans. Si ho necessites, vés a veure un dels professionals que segueixen el teu embaràs, però no augmentis la teva angoixa pensant en possibles problemes.

El teu nadó sabrà quan està preparant per néixer.

Sé que aquestes darreres setmanes són molt, molt pesades en tots els sentits. I les contraccions a diari tampoc ajuden, perquè cada dia penses que ja t’estàs posant de part. Però al final, el dia que menys ho esperis, de veritat, et posaràs de part.

Crec que sé més o menys com et sent, perquè la meva primer filla va néixer de 38 setmanes i la segona de 41+3. El meu període d’espera va començar la setmana 37. L’únic que vaig aconseguir mesurant el temps va ser que l’espera fos eterna. Però vaig aprendre del naixement de la meva primera filla que tot el que ‘puguis fer’ per induir el part de manera natural no serveix per res més que per esgotar-te amb caminades i per incrementar la teva angoixa. Per això, en el segon embaràs no vaig intentar res que no em resultàs agradable.

Això sí, el dia que va néixer, va ser molt intens. Dues hores de part dur. I crec que va ser tan curt per tots els preparatius anteriors.

O sigui que ànims! Mai no es queden a dins. El dia que menys t’ho esperis naixerà. I aquest dia serà preciós. Tu pots, Laura!

stats