Balears 18/12/2017

Busquets promet el càrrec i anuncia que optarà "per la continuïtat" de les polítiques de Barceló

Armengol reivindica la incorporació de la coordinadora de MÉS com una contribució "a la capacitat d'acord" del Pacte

Carmen Buades
2 min
Bel Busquets després de ser nomenada consellera de Turisme.

PalmaBel Busquets ja és vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern. La coordinadora de MÉS per Mallorca ha promès el càrrec aquest dilluns al Consolat de la Mar amb lleialtat al rei i a la Constitució "per imperatiu legal" i "sense renunciar als drets dels pobles de les Illes a decidir sobre el seu futur lliurement".

En el seu primer discurs com a consellera, Busquets ha afirmat que optaria "per la continuïtat" de les polítiques que fins ara impulsava el seu antecessor, Biel Barceló (qui va dimitir la setmana passada després d'haver-se fet públic que havia viatjat a Punta Cana amb les despeses pagades per un mitjà de comunicació i una aerolínia). La secretària general del PSM ha posat en relleu algunes de les principals propostes de la Conselleria per a aquesta legislatura, com ara l'impost de turisme sostenible, i ha reivindicat la importància de les que encara han d'arribar, com és el cas de la llei de ciència.

Davant les crítiques al fet que MÉS és un partit "antiturístic", Busquets ha assegurat que "en cap moment" ha mostrat "oposició al turisme" i ha assegurat que la seva proposta era que "el turisme, com a principal motor, avanci cap a la sostenibilitat". La nova consellera ha insistit en la idea que la seva presència al Govern "referma el compromís de MÉS per Mallorca" amb l'executiu i, de fet, la presidenta, Francina Armengol, ha assegurat que "la incorporació de la màxima responsabilitat d'una de les forces que formen l'executiu ha de contribuir a la capacitat d'acord entre les forces polítiques".

El nou equip de govern, posant aquest dilluns després del nomenament.

Armengol ha afirmat que els canvis "sempre han de voler reforçar el nostre compromís" i ha recordat que, davant la crisi generada per la dimissió de Barceló, el Govern havia actuat "amb celeritat". A partir d'ara, la nova consellera s'ha compromès a cercar el "màxim consens i diàleg amb els membres del Govern i els membres del sector social i econòmic" que representa a partir d'avui.

A l'acte, que ha finalitzat amb una fotografia del nou equip de Govern, hi han participat representants de gairebé totes les formacions polítiques amb representació parlamentària, el rector de la UIB, els secretaris generals de CCOO i UGT, la delegada del Govern, Maria Salom, el president de la FELIB i nombrosos càrrecs tan públics com orgànics de MÉS per Mallorca.

stats