Balears 12/03/2016

Bel Busquets arrasa amb el 98% dels vots i liderarà el PSM-Entesa més femení

La diputada Joana Aina Campomar serà la nova secretària d'organització

Jaume Vinyas
2 min
Bel Busquets arrassa amb el 98% dels vots i liderarà el PSM-Entesa més femení

PalmaLa diputada Bel Busquets ha esta elegida, aquest capvespre, nova secretària general del PSM-Entesa en el 23è congrés de la formació nacionalista. La candidatura de Busquets ha rebut el suport del 98% dels vots. Busquets s'ha dirigit a la militància després de conèixer-se els resultats. "Volem construir un país just, equitatiu, pròsper i lliure", ha dit. És la primera vegada, en els 40 anys d'història de la formació, que una dona ocupa la secretaria general. A més, la diputada Joana Aina Campomar serà la secretària d'organització.

A banda de l'equip de candidatura de Busquets, l'executiva del PSM-Entesa la integraran Toni Jaume, Bel Simon, Joan Font, Immaculada Salamanca, Lluís Apesteguía i Maria Ramon. El nou equip té el suport exprés del secretari general sortint. "El vaixell està en bones mans", ha escrit a Twitter el vicepresident del Govern, Biel Barceló.

Comiat de Barceló

Un dels moments més emotius del 23è congrés del PSM-Entesa ha estat, precisament, el comiat de Barceló. El fins avui líder del partit ha valorat molt positivament els deu anys que ha passat al capdavant de la formació. “Vàrem agafar les regnes del PSM en un moment molt difícil. L'any 2006 els titulars dels diaris ens donaven per dividits, romputs i escindits”, ha assegurat. Barceló considera que la darrera dècada “hem enfortit el partit amb més agrupacions, més militants, més confluències, més batlies, més regidors, més consellers i més diputats”. L'actual vicepresident del Govern ha destacat també que “un dels punts més positius ha estat les confluències amb Entesa per Mallorca, Iniciativa Verds i independents dins el projecte de MÉS”.

Finalment, s'ha acomiadat remarcant les sigles que ha defensat aquests darrers anys. “Aquesta terra no seria la mateixa sense els quaranta anys d'història del PSM-Entesa, que es consolida dins un projecte d'esquerra sobiranista de referència”.

stats