Balears 10/09/2013

Bauzá vol eliminar devuit diputats i que els que quedin just cobrin dietes

Concreta el seu ERO als polítics, que requereix el suport de l'oposició i no s'aplicaria fins al 2015

Quim Torres
1 min
El president, a les jornades parlamentàries

PalmaUn any després que el president del Govern, José Ramón Bauzá, plantejàs la necessitat de reduir el nombre de diputats per retallar despesa, ha fet pública la seva proposta concreta. El que ell anomena "ERO als polítics" suposarà l'eliminació de devuit diputats dels 59 actuals. D'aquesta manera Mallorca passaria de 33 a 23; Menorca, de 13 a 9; Eivissa, de 12 a 8; i Formentera mantindria el que té.

Però, a més, el president del Govern i del PP també pretén que els diputats deixin de cobrar sou i passin a cobrar dietes d'assistència, excepte els cinc membres de la mesa i els sis portaveus. Així, només onze dels 41 diputats que passaria a tenir la Cambra rebrien salari. En total, segons ha dit, s'estalviarien uns 12 milions d'euros públics per legislatura, tres milions cada any.

La proposta, que ha fet pública durant les jornades parlamentàries del PP que es fan a Santanyí, requereix el suport d'algun dels dos grups de l'oposició. Per fer-la realitat cal modificar la Llei electoral i això necessita el vot favorable de tres cinquenes parts del Parlament. Tot i que és molt poc probable que l'oposició l'avali, la mesura, en qualsevol cas, no entraria en vigor fins a la propera legislatura, a mitjan 2015.

Aquestes condicions fan que es pugui interpretar aquesta proposta com una cortina de fum, per part del president, per intentar desviar l'atenció de la vaga indefinida en l'educació i el conflicte del TIL que aquests dies copa l'actualitat política.

stats