Ara Mateix

Balears va rebre 11,6 milions de turistes el 2015

Un 2,7% més d'estrangers visitaren les illes l'any passat i les converteixen així en la segona destinació preferida de l'Estat

Les Illes Balears van rebre 11,6 milions de turistes durant el 2015, xifra que suposa un 2,7% més que l'any anterior. Balears es converteix així en la segona comunitat autònoma preferida pels visitants. La supera Catalunya i la segueix Canàries. Les dades les ha presentades l'Estadística de Moviments Turístics de Fronteres (FRONTUR).

El principal país emissor de turistes cap a l'arxipèlag el mes de desembre va ser Alemanya, amb un 45,8% del total. El Regne Unit, al mateix mes, va aportar un 18,8% dels visitants. En total, el passat desembre van arribar a les Illes 83.587 turistes estrangers.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, 68,1 milions de turistes internacionals van visitar Espanya. Una xifra que suposa un increment del 4,9% respecte de l'exercici anterior i un nou màxim històric per al país. Només l'últim mes de l'any, el turisme internacional va créixer el 7,6%, fins als 3,4 milions de visitants. En conjunt, el Regne Unit, amb 15,7 milions i França, amb 11,5 milions, són els països que més turistes aporten.

El motiu majoritari dels turistes en els seus viatges a Espanya va ser l'oci, amb 58 milions. Per tipus d'allotjament, el de mercat va ser utilitzat per 53,1 milions de turistes. Pel que fa al tipus d'organització del viatge, 48,5 milions dels turistes van arribar a l'Estat sense paquet turístic. Uns 19,6 milions ho van fer a través d'operadors turístics.

Les notícies Ara Mateix no tenen els comentaris activats

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF