TURISME
Balears 24/10/2016

Les Balears lideren l'ocupació hotelera durant el mes de setembre

Els establiments de les Illes van tenir el major grau d'ocupació, del 85,9%, molt per sobre de la mitjana estatal (67,5%)

Ara Balears
1 min
Uns turistes a la recepció d'un hotel d'Eivissa.

PalmaEl 85,9% de les places oferides pels hotels de les Balears durant el mes de setembre va ser contractat, la qual cosa representa el major grau d'ocupació de l'Estat, on la mitjana va ser del 67,5%.

Segons les dades de conjuntura turística que aquest dilluns ha difós l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 33,8% dels estrangers que es van allotjar en hotels espanyols el mes passat ho va fer a les Illes, que van encapçalar aquesta classificació per davant de les Canàries (19,3%), mentre que respecte dels clients espanyols l'arxipèlag balear va ocupar la vuitena posició, amb un 4,5% del total.

L'índex de preus hotelers a les Balears continua sent el major d'Espanya, amb un creixement al setembre del 7,3%, només per darrere de l'encariment de les Canàries (8,2%). La tarifa mitjana diària es va situar a les Balears en els 94,8 euros.

En el conjunt de l'Estat, les pernoctacions hoteleres van augmentar un 7,4% de gener a setembre respecte del mateix període de 2015.

En aquests nou primers mesos de l'any, es van incrementar tant les estades hoteleres dels residents a Espanya –un 3,1% més– com les de no residents, amb un 9,8% de millora.

stats