Balears 09/10/2017

El jutge autoritza l'Ajuntament d'Andratx a entrar per la força als apartaments de Cala Llamp si s'escau

El Consistori al·legava que no podia esbucar els polèmics edificis perquè els propietaris no els hi deixaven entrar

Jaume Vinyas
1 min
Apartaments de Cala Llamps. / MICHELS

PalmaEl Jutjat Contenciós Administratiu número dos de Palma ha autoritzat l'Ajuntament d'Andratx a entrar per la força, si s'escau, en els apartaments de Cala Llamp, els quals estan pendents d'esbucament des de l'any 2009, per completar el projecte de tomar els 12 apartaments. En la interlocutòria, el jutge subratlla que, “si fos necessari”, el Consistori està autoritzat a enviar-hi el tècnic municipal acompanyat “de membres de les forces de seguretat”.

El Consistori disposa de dos mesos, ara, per accedir als apartaments. Ho haurà de fer amb un preavís de deu dies i en tindrà tres per notificar al jutjat qualque incidència en el procés.

La interlocutòria podria posar punt final a un dels capítols més llargs del serial de Cala Llamp, una de les icones del cas Andratx i, per extensió, de l'urbanisme salvatge a Mallorca. El jutjat ja va requerir, l'any 2012, perquè informàs sobre com pensava executar l'esbucament, quins plans tenia i quin seria el procediment. De llavors ençà, el demandant, el GOB, ha acusat l'Ajuntament d'intentar dilatar el procés.

El gener de 2016, el Consistori va sol·licitar auxili judicial per poder complir els tràmits que li queden per redactar el projecte d'esbucament i licitar-lo. Al·legava, en aquest sentit, que en diversos dels apartaments els propietaris mai responien i que aquests presentaven signes d'estar deshabitats. El GOB, en canvi, va denunciar, ara fa un any, que alguns dels apartaments s'oferien en plataformes de lloguer vacacional.

L'Ajuntament ja disposa, per tant, de l'autorització que li permet posar fi a un serial que ja fa cinc anys que s'arrossega.

stats