Balears 29/06/2016

Autoritat Portuària investiga l'aparició d'una taca de combustible en el port de Maó

El GOB de Menorca ha denunciat l'aparició de l'abocament

Ara Balears
1 min
La taca s'ha extès a tota la zona interior del port.

PalmaL'Autoritat Portuària de Balears (APB) està investigant una taca de combustible que ha aparegut aquest dimecres en el port de Maó, han assenyalat fonts de l'ens gestor del port a través d'un comunicat.

La veu d'alarma l'ha donada el GOB de Menorca aquest matí quan ha alertat d'un abocament a la zona de la Solana, a la costa nord, que formava una pel·lícula sobre la superfície del mar.

L'organització ecologista ha denunciat el cas per escrit davant l'Autoritat Portuària de Balears perquè se n'investigui l'origen.

El responsable de Política Territorial del GOB, Miquel Camps, ha explicat a Efe que aquesta tarda encara no havien tingut notícies per part de l'ens gestor.

Camps ha mostrat la seva preocupació per la gran extensió de l'abocament que, ha dit, s'ha escampat i s'ha trencat a causa del vent i l'elevat trànsit d'embarcacions. "En aquests casos és més complicat extreure l'abocament", ha assenyalat.

L'ecologista ha subratllat que la taca afecta tota la part interior del port, des del moll de Santa Inés fins a sa Colàrsega.

Així mateix, ha indicat que l'extracció de l'abocament depèn del material. En aquest punt, ha remarcat que si es tracta de gasolina, una embarcació amb maquinària adequada pot remoure la superfície de l'aigua per oxigenar la zona i que el combustible s'evapori.

stats