Balears 21/04/2017

Augmenten les persones ateses per la Xarxa d'atenció a la prostitució de Palma, especialment en la franja de 18 a 24 anys

Es manté la tendència d'exercir la prostitució en contextos tancats

Anna Vidal
1 min
EXTORSIÓ, AGRESSIONS I VUDÚ
 Moltes dones arriben de Nigèria a Mallorca obligades a exercir la prostitució mitjançant tot tipus d’extorsions, agressions i la por del vudú.

PalmaLa Xarxa d'atenció directa a persones que exerceixen la prostitució a Palma (XADPEP) va atendre l'any 2016, 1.815 persones, una dada lleugerament superior a la de l'any anterior, que romp amb la tendència descendent dels darrers anys. Així es desprèn de la memòria anual que el regidor d'Igualtat de Cort, Aligi Molina, ha presentat aquest dematí, juntament amb representants d'algunes de les entitats que conformen la xarxa.

Per sexes, el 96% de les persones ateses són dones, mentre que el 4% restants són homes i persones transexuals. Per edats, el canvi més destacat respecte de l'any anterior és l'augment de persones de 18 a 24 anys ateses per la xarxa, que ha passat de representar el 7% al 13%. El grup d'edat més atès continua sent el de 25 a 34 anys, amb un 45%, seguit del de 35 a 44 anys, amb un 28%. Quant al lloc d'exercici de la prostitució, es manté la tendència a produir-se en contextos tancats com pisos o clubs, sobretot en el cas de les dones més joves.

La XADPEP està formada per diverses entitats socials (Casal Petit, Metges del Món, Creu Roja, Fundació Amaranta), l'IB-Salut, l'Institut Balear de la Donar, la UCRIF-Policia Nacional, la delegació contra la violencia cap a la dona, i l'Ajuntament de Palma (Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, i Àrea de Seguretat Ciutadana).

stats