Balears 26/10/2017

Armengol valora l'aportació de la concertada, tot i mantenir les inversions en noves escoles públiques

La presidenta ha assistit a un berenar organitzat per l'Associació de Centres Educatius de les Balears (CECEIB)

Ara Balears
1 min
Els assistents al berenar.

PalmaOrganitzat per l'Associació de Centres Educatius de les Balears (CECEIB), s'ha realitzat aquest dijous un altre dels seus Berenars per l'educació, en el qual la patronal de centres concertats i privats convida diferents dirigents polítics a debatre sobre els reptes educatius. En aquest cas, la ponent va ser la presidenta Armengol, que dissertà sota el títol 'Diàleg, acord i recuperació de drets: els compromisos del Govern amb l'educació concertada'.

Amb la sala del CaixaForum plena de representants del sector educatiu, com el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el conseller d'Educació, Martí March, i el president de la CECEIB, Ventura Blanch, a més dels responsables de les escoles associades i dels seus treballadors, la presidenta remarcà que el Govern ha fet del diàleg la seva senya d'identitat, en una aposta ferma per l'educació i la formació com a instruments necessaris per aconseguir una societat culta i més justa.

La reconstrucció de la pau educativa i el disseny d'un pla d'infraestructures, a més de la recuperació dels drets laborals perduts pels docents, la contractació de 180 professionals més i l'increment de les beques de menjador, que aquest curs ja afecten més de 1.000 alumnes de la concertada, centraren el seu discurs.

Per part dels assistents, es reivindicaren més recursos per a les escoles i, sobretot, que a l'hora de planificar les noves infraestructures es tingui en compte l'oferta privada. Armengol recordà que a 10 municipis de Mallorca s'han aconseguit acords per escolaritzar més equitativament els alumnes i que, tot i tenir l'obligació d'abastir la demanda amb centres públics, el Govern té en compte l'oferta que ofereix la concertada en cada indret.

stats