Economia
Balears 26/01/2017

Armengol inaugura el Centre Bit de Menorca

Després de molts anys de disputes polítiques i entrebancs en el finançament, Alaior acollirà la incubadora d'empreses, que s'havia convertit en una reivindicació històrica

Ivan Martin
2 min
El Centre Bit d'Alaior està ubicat en el polígon industrial La Trotxa

AlaiorLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el vicepresident i conseller balear d'Innovació i Recerca, Biel Barceló, han inaugurat aquest dijous a la tarda el Centre Bit de Menorca. L'edifici és situat en el polígon industrial de la Trotxa d'Alaior. Es tracta d'una reivindicació històrica de les institucions menorquines. A l'acte inaugural, també hi ha assistit la batlessa d'Alaior, Coia Sugrañes, i la presidenta del Consell, Maite Salord, entre altres autoritats.

El Centre Bit ja és una realitat després d'anys de disputa política i molts entrebancs. Precisament, uns contratemps al qual ha fet referència Francina Armengol en el seu discurs. La presidenta de l'Executiu econòmic recorda que "avui es compleix el somni de molts anys de treball. És una manifesta aposta per la innovació. A la fi, Menorca tindrà unes instal·lacions a l'altura de les necessitats i talents de l'illa. L'any 2010 vaig viure de primera mà, quan Marc Pons era president del Consell de Menorca, la defensa a ultrança d'aquest projecte i es varen aconseguir els recursos econòmics". Una dotació procedent de fons estatutaris que a punt varen estar de quedar pel camí. En aquest sentit, Armengol explica que "per ben poc no es varen perdre els diners per tirar endavant el Centre Bit, però gràcies a la voluntat política vàrem obtenir una pròrroga l'any passat per part del govern de l'Estat". Sobre això, Armengol comenta que "des del Govern apostam per la diversificació econòmica per tal de ser competitius en el futur. La innovació, el coneixement i la recerca són la via".

Per la seva banda, el conseller balear d'Innovació i Recerca, Biel Barceló, ressalta el fet de "fer valdre el talent ja existent a Menorca. Hem executat una reivindicació que possibilitarà que aquells que se n'han anat enfora puguin tornar a desenvolupar els seus projectes a casa. Al mateix temps, donarem suport a les empreses innovadores. El Centre Bit es traduirà en la creació de llocs de feina qualificats. Menorca és el bressol d'excel·lents científics".

stats