Balears 14/04/2015

Armengol es compromet a retornar "els drets socials arrabassats"

La candidata del PSIB al Parlament també ha dit que si és presidenta vol recuperar "els drets laborals perduts amb el PP"

Ara Balears
2 min
La candidata autonòmica, Francina Armengol, en la presentació de les 125 accions prioritàries dels socialistes / ISAAC BUJ

PalmaLa candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s'ha compromès a retornar "els drets socials que ens han estat arrabassats" si té l'oportunitat de governar a partir del 24 de maig.

Durant la presentació de Pep Lluís Urraca com a candidat a la batlia de Santa Eugènia, Armengol ha avançat que "el compromís dels socialistes de Balears és retornar els drets de la Llei de la dependència que han estat furtats", amb referència a una legislatura en la qual el desenvolupament d'aquesta llei ha quedat en el calaix i no s'han creat noves places.

La candidata socialista ha explicat que es presenta a les eleccions "perquè no em conform de viure en la societat que ens deixa el PP" i, per això, "els socialistes volem governar, perquè no ens agrada el que vivim i volem un canvi segur". Finalment, Armengol ha criticat que "alguns s'apunten medalles per uns llocs de feina que són de menys de 40 hores setmanals", amb la qual cosa ha remarcat que l'objectiu del PSIB-PSOE a partir del 24 de maig serà "avançar en drets laborals perduts amb el PP".

Per altra banda, el candidat socialista a la presidència del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha criticat que la institució ha estat "aturada per les persones i pels ajuntaments" i s'ha demanat "quantes vegades heu vist Maria Salom anar al Consolat o a Madrid a defensar els interessos de Mallorca?", amb referència a la nul·la capacitat del govern insular de demanar més finançament i defensar el paper institucional de la institució. Contra això, Miralles ha dit que “entenem els ajuntaments com un lloc per poder fer feina per als ciutadans de manera oberta i això ho volem traslladar ara al Consell de Mallorca”.

Finalment, el socialista ha remarcat, respecte de l'aturada de màquines que ha patit el Consell, que “es poden fer moltes coses amb pocs doblers, i moltes altres que no valen res i que són igual d'importants”.

stats