Balears 29/01/2015

"Som aquí perquè nom Florentino Pérez i som conegut"

El president d'ACS esbronca el Parlament, diu que no sap res de Son Espases i nega que Matas li demanàs 10 milions per l'adjudicació

Quim Torres
2 min
La compareixença de Florentino Pérez/ISAAC BUJ

PalmaEl president d'ACS, Florentino Pérez, ha assegurat aquest dijous davant la comissió d'investigació de Son Espases que no sap res del procés, que no coneix ningú i que no podia clarificar res. "No sé res de res, no conec res, mai en la meva vida he entrat en un departament de la comunitat i som aquí perquè nom Florentino Pérez i som conegut", ha asseverat al Parlament en una compareixença per videoconferència des de Madrid, en la qual no ha aclarit res, s'ha mostrat "ofès" i ha esbroncat contínuament els diputats per la "poca solidesa" dels arguments aportats per justificar la seva presència.

Una "ofensa" que el també president del Reial Madrid ha escenificat quan els portaveus de PSIB i MÉS li han demanat si l'expresident Jaume Matas li va demanar doblers per haver adjudicat l'hospital de Son Espases a una empresa del seu grup. Primer li ha preguntat el socialista Antoni Diéguez per un suposat sopar en el qual s'hauria comentat que Matas li demanava 10 milions d'euros. Ell li ha dit que era "absolutament fals", que no era amic de Matas i que no va parlar mai amb ell ni d'obres ni de concursos ni de doblers. I després li ha preguntat la diputada de MÉS, Fina Santiago, si Matas li va demanar nou milions d'euros al seu vaixell Pitina. Aquí Pérez ha incrementat la indignació perquè ha considerat que la diputada no li ho estava demanant sinó que ho afirmava i, fins i tot, ha advertit que revisaria les actes del Parlament perquè la seva honorabilitat "està per sobre de tot". "La seva pregunta m'ha deixat bastant malament", li ha dit. "No em fiqui a mi en sacs en què no vull ni puc estar", ha sentenciat.

"S'han confós de persona", ha contestat reiteradament el president del grup constructor al qual pertany Dragados, l'empresa que es va adjudicar el concurs. Malgrat aquest fet, Pérez ha repetit que el grup ACS té més de mil empreses i que aquestes tenen els seus propis òrgans de direcció i ha demanar insistentment als diputats que cridassin els responsables de les empreses que conformen la UTE de Son Espases en lloc de citar-lo a ell. Ha assegurat que el seu grup es presenta a 10.000 obres a l'any i no en coneix els detalls.

Els diputats de l'oposició li han recordat que el fiscal també el va citar a declarar pel mateix motiu i ell ha assegurat que al fiscal Anticorrupció "ja li vaig dir exactament el mateix", que s'havia confós. "Si és per clarificar el cas, s'han equivocat de persona. Si era per dir-me això dels nou milions o això del dinar, ja m'ho han dit", ha recalcat l'empresari. També li ha retret l'oposició que no s'hagués interessat pel motiu de la compareixença una vegada citat i ell ha contestat que, si hagués estudiat el cas, estaria justificant una cosa que no coneix. "Vinc a contar el que sé, no allò que ha passat", ha dit. I ha insistit que no en sap res.

stats