Balears 19/09/2017

Mar Blava critica "la hipocresia" i "el nul interès" del PP i C's per preservar la Mediterrània

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha lamentat que aquests partits hagin perdut "una oportunitat única per rectificar i protegir" la mar

X. Serrano
2 min
El Govern pretén que l’executiu estatal prohibeixi totes les prospeccions a la Mediterrània.

PalmaAliança Mar Blava ha criticat la "incoherència" demostrada pel PP i Ciutadans (C's), que aquest dimarts han confirmat els seus vots a la Mesa del Congrés per vetar la proposició de llei contra les prospeccions petrolieres a què van donar suport al Parlament. En un comunicat, l'agrupació lamenta que aquests partits hagin ratificat el vet del govern estatal, "basat en un informe anònim del Ministeri d'Energia ple d'arguments falsos, sense cap validesa jurídica".

"El seu posicionament incongruent demostra el seu nul interès per la protecció mediambiental del Mediterrani i la hipocresia del seu suposat compromís amb la descarbonització de l'economia i la lluita contra el canvi climàtic, així com l'enorme menyspreu que aquest vet suposa cap a tota la societat balear, el seu medi ambient i la seva economia", assenyala Aliança Mar Blava.

La plataforma agraeix el suport de les altres forces polítiques, celebra que apostin per recórrer contra el vet al Tribunal Constitucional i afirma que cerca altres vies per assolir el seu objectiu, que es prohibeixin definitivament les prospeccions d'hidrocarburs a la Mediterrània balear.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, també ha criticat el vet del PP i C's: "Perden una oportunitat única per rectificar i protegir la Mediterrània de les prospeccions". La Conselleria reclama a l'Estat ser consultada sobre les estratègies marines estatals, en particular en la demarcació llevantinobalear.

La Conselleria informa que l'Estat ha recollit la seva al·legació al Programa de mesures d'estratègies marines, incloent-hi l'objectiu concret de declarar el corredor migratori de cetacis Zona Especialment Protegida d'importància per a la Mediterrània. Tanmateix, demanen que es tinguin en compte altres al·legacions que varen presentar sobre altres mesures que contenien aspectes poc definits o clarament contraris als objectius de conservació.

stats