Balears 16/10/2013

El president Alberto Fabra anuncia que el PP no inclourà imputats a les llistes electorals de 2015

L'oposició demana al president del PP que netegi ja d'imputats el grup parlamentari i no esperi dos anys més

Agències
2 min
Fabra ha estat entrevistat per primera vegada en la renovada televisió pública valenciana. / NOU

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana i del Partit Popular, Alberto Fabra, ha assegurat aquest dimecres que no inclourà cap imputat a les llistes electorals del PP valencià per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2015. El cap del govern valencià ha fet aquest anunci durant l'entrevista que els directors de sis diaris del País Valencià li han fet aquest dimecres en el programa 'D Nou' de la televisió pública valenciana.

Fabra ha dit que no és propietari de les actes dels diputats i regidors però que cal "donar confiança als ciutadans" i que en aquest sentit evitarà que els imputats per corrupció ocupin llocs en les llistes electorals del PP. Fabra també ha reclamat més rapidesa a la justícia per esclarir els casos pendents i ha convidat a la resta de partits a signar un pacte per evitar que incloguin imputats a les llistes electorals.

Preguntat sobre les informacions de la presumpta comptabilitat paral·lela amb què el PP de Francisco Camps hauria pagat actes electorals, Alberto Fabra ha reiterat que la seva formació no té doble comptabilitat "ni des que estic jo ni abans" i ha dit que els jutges han de ser els qui determinin si ha existit.

Sobre les eleccions de 2015, Alberto Fabra ha dit que els sondejos que assenyalen que el PP perdria la majoria absoluta al País Valencià reflecteixen el malestar dels ciutadans amb la classe política. Sobre una possible coalició d'esquerres, Fabra ha afegit que no té "cap dubte que tots s'ajuntaran en contra del PP" i ha assenyalat que li resulta "molt difícil d'entendre que el projecte de govern d'alguns sigui que altres no governin".

Davant l'anunci de no incloure imputats a les llistes electorals, l'oposició ha demanat a Alberto Fabra que no esperi fins 2015 i faci net ja al seu grup parlamentari i expulsi els vuit diputats imputats. En aquest sentit, l'actual portaveu del Partit Socialista del País Valencià, Rafael Rubio, en declaracions als periodistes en els passadissos de les Corts Valencianes, s'ha preguntat "perquè" si la vocació del president és que no hi hagin imputats al Parlament "no fa que en aquests moments abandonin les Corts Valencianes aquells diputats del PP que estan imputats".

De la mateixa manera, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha subratllat que "recuperar la marca valenciana, la confiança i el prestigi de les institucions no es podrà fer amb el dany tan terrible que pateixen les institucions danyades per corrupció".

També n'ha parlat la portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, que ha titllat de "vergonyoses" les declaracions de Fabra. "És magnífic que netegi les llistes electorals, ¿però què passa amb la neteja de la seva bancada, amb els diputats que estan imputats?", ha subratllat Sanz. La portaveu d'esquerres ha considerat que "netejar [d'imputats les Corts Valencianes] ha de ser el primer" que ha de fer el president Fabra.

stats