Balears 18/10/2017

ALAS realitzarà proves gratuïtes del VIH al centre de salut de Son Gotleu

El Consell de Mallorca s'adhereix a la campanya i ha remarcat el caràcter global de la lluita contra el virus

Ara Balears
2 min
Miquel Ensenyat amb els representants d'ALAS

PalmaAmb motiu del Dia del test del VIH, l'Associació de Lluita Antisida, ALAS, farà aquest dijous, 19 d'octubre, una jornada de set hores ininterrompudes de proves del VIH al centre de salut de Son Gotleu. Abans d’inciar la jornada, l'entitat ha realitzat les proves simbòliques als gegants del Consell de Mallorca per visibilizar aquest tipus de test ràpid.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, s’ha sumat a la campanya i ha remarcat el caràcter global de la lluita contra el VIH. Segons Ensenyat, “les organitzacions internacionals tenen el 2030 com a horitzó per posar fi al VIH. Una de les vies és intentar que les persones portadores del virus puguin accedir a la medicació, ja que la indetectabilidad en garanteix la no-transmissió. Per aquest motiu, n'és bàsic un diagnòstic primerenc. Es tracta d'un problema amb profundes implicacions que no poden tractar-se només des de l'àmbit mèdic”.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, gairebé la meitat dels infectats per VIH ho descobreixen de manera tardana. Això impedeix començar un tractament adequat a temps. Per això aquest any ALAS i la plataforma a la qual pertany, Taula per la Sida, ha triat com a lema 'Una gota és suficient' per animar les mallorquines i mallorquins a fer-se la prova i recordar que fer-se el test és signe de salut.

A la Jornada de proves ràpides del VIH hi podrà acudir qualsevol persona que ho desitgi, de manera totalment gratuïta i confidencial. L'horari d'atenció serà entre les 11 i les 18 hores. El resultat s'obtindrà en uns 20 minuts aproximadament. Encara que no és necessari cita prèvia, es recomana demanar-la cridant al 680 73 03 03 o enviant un e-mail a pruebavih@alas-baleares.com. Fins i tot es pot sol·licitar per WhatsApp.

Taula per la Sida és una plataforma formada per les ONG ALAS, Ben Amics, Creu Roja Joventut, Metges del Món i Siloé.

stats