TRIBUNALS
Balears 04/05/2016

Detingut un altre funcionari de l'Àrea d'Urbanisme de Cort

Un advocat i un enginyer també han estat arrestats per presumptes irregularitats relacionades amb llicències d'activitats

Agnès Antich
2 min
L'escorcoll, al setembre de 2013, al quarter de Sant Ferran marcà l'inici de la investigació de la suposada trama de corrupció.

PalmaContinuen les detencions en relació a la trama de corrupció que afecta la Policia Local de Palma. Qui fou cap de Servei del departament de Llicències d'Activitats de l'Ajuntament de Palma, Pedro T., ha estat arrestat aquest dimecres. El funcionari va treballar a l'Àrea d'Urbanisme de Cort durant els dos primers anys de la legislatura passada i actualment fa feina al Consell Insular de Mallorca.

A més d'aquest funcionari, han detingut un advocat i un enginyer que treballaven externament per a l'Ajuntament de Palma. Ambdós estarien involucrats en el cas de corrupció per possibles irregularitats en relació a projectes amb llicències d'activitats atorgades pel Consistori.

Ajornada la declaració

D'altra banda, el cap de Negociat del departament de Llicències d'Activitats de l'Ajuntament de Palma, Francisco Ll., que fou detingut i posat en llibertat aquest dimarts per aquest cas de corrupció, ha defensat la seva innocència davant la Policia Nacional, però encara no ha declarat davant el jutge instructor, Manuel Penalva.

Després d'haver declarat en dependències policials, gairebé durant dues hores, el funcionari havia estat citat per declarar aquest dimecres dematí en el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, però la declaració s'ha ajornat fins divendres per motius d'agenda del seu advocat.

El funcionari, a qui presumptament acusen de suborn i de pertànyer a un grup d'organització criminal, ha negat rotundament a la Policia Nacional estar implicat en la trama de corrupció a la policia de Palma. Segons fonts properes al cas, es dedicava únicament a la tramitació de llicències d'activitats pel Consistori.

Altres testimonis del cas

Continuen passant testimonis pel jutjat. Aquest dimecres ha declarat un altre testimoni d'aquest assumpte davant el jutge i el fiscal anticorrupció Miguel Ángel Subirán. Així mateix, han passat pel jutjat membres del Grup de Blanqueig de Doblers de la Policia Nacional, que fa estona que treballen en aquest cas de corrupció a la Policia Local.

L'equip de Govern de Cort s'ho mira amb resignació

La portaveu de la junta de govern de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha lamentat aquest dimecres "que hi hagi casos d'aquests" i ha assegurat que es posen "a disposició de la justícia perquè vagi fins al fons d'aquestes qüestions". Així, Truyol ha volgut deixar clar que ells són "els primers interessats que se solucioni la situació i es determini quines són les responsabilitats de les persones implicades en aquests casos". La portaveu ha demanat que aquestes "assumeixin la responsabilitat que els pertoqui i la justícia dictamini".

Ara, l'Ajuntament de Palma està a l'espera que la Fiscalia es pronunciï per si necessiten més informació per posar-la al seu abast. De fet, Truyol ha afirmat que "en aquests moments hi ha gent treballant en el departament d'Urbanisme per recopilar informació i documentació i posar-la en mans de Fiscalia". Per acabar, la portaveu ha assenyalat que "si haguéssim detectat una mala pràctica, hauríem estat els primers a posar-ho en mans de la Fiscalia, com hem fet en altres casos".

stats