Balears 09/10/2017

Air Berlin deixarà d'operar el proper 28 d'octubre

L'empresa està en negociacions amb Lufthansa i Easyjet per la venda d'avions i d'altres parts de la companyia

Efe
1 min
Air Berlin va perdre 778 milions l’any passat, uns resultats que no li permeten afrontar el seu elevat deute.

FrankfurtLa segona companyia aèria alemanya, Air Berlin, declarada insolvent a mitjan agost, deixarà d'operar com a tal el proper 28 d'octubre, ha informat aquest dilluns la direcció en una carta als treballadors.

El president d'Air Berlin, Thomas Winkelman, i l'apoderat general en el procés d'insolvència, Frank Kebkus, han indicat en la missiva que a final d'octubre la companyia ja no podrà operar amb el codi de vol propi AB.

Es desconeix encara si, després de les actuals negociacions per a la compra de tota o part de la companyia, algun altre operador es farà càrrec d'algun dels trajectes que realitzava l'empresa deficitària.

Segons la carta de la direcció, Niki, la filial austríaca d'Air Berlin, podrà continuar operant, igual que l'alemanya LG Walter i els 38 aparells llogats actualment a Eurowings, filial de l'alemanya Lufthansa.

Air Berlin negocia en exclusiva des de fa setmanes amb Lufthansa i amb la britànica Easyjet la venda dels avions i altres parts de l'empresa.

Lufthansa ha mostrat la seva disposició a adquirir 93 dels 134 avions restants de la companyia i Easyjet pretén aconseguir entre 27 i 30 aparells.

Dijous que ve està previst que s'anunciï el resultat d'aquestes negociacions.

Aquest mateix dia, segons anuncien els directius a la carta, finalitzarà igualment "l'acordada exclusivitat per a les negociacions" amb Easyjet i Lufthansa, per la qual cosa, si no s'arriba a un acord amb ambdues companyies, podrien entrar en la licitació altres grups que hi han mostrat interès.

Air Berlin té prop de 8.000 treballadors i una flota de 144 avions.

stats