SOCIETAT
Balears 14/09/2016

Administracions públiques, empreses i entitats socials aproven la nova cartera de Serveis Socials

La consellera Fina Santiago n'ha presentat el decret, que permetrà incorporar més beneficiaris de la renda social i la concertació de prestacions amb organitzacions del tercer sector

Montse Terrasa
2 min
Un moment de la reunió del Consell Social de Balears.

PalmaEl Consell de Serveis Socials de les Balears, que aglutina administracions, entitats, empresaris i sindicats de les Illes, ha donat suport majoritari al Decret de la nova cartera bàsica de serveis socials per als anys 2017-2020. Aquesta aprovació és, segons informa la Conselleria dirigida per Fina Santiago, una "passa necessària per avançar cap al model de concertació pel qual aposta el Govern, en col·laboració amb les entitats socials".

Aquest nou decret de cartera determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials que presta el Govern de les Illes Balears o que finança a través de convenis amb altres administracions públiques, i ve estipulat per la Llei de serveis socials aprovada durant la legislatura 2007-2011. També estableix les condicions per concertar prestacions amb entitats de l'anomenat tercer sector.

Tal com ja havia anunciat Santiago en anteriors ocasions, el nou decret de cartera inclou per primera vegada la Renda Social Garantida i també permetrà accelerar la incorporació de nous perfils de persones beneficiàries d'aquesta prestació. En un principi, aquesta ajuda anava dirigida a famílies sense ingressos i amb menors a càrrec. Segons s'ha informat al Consell de Serveis Socials, una vegada aprovat el decret, la renda social arribarà a tot tipus de famílies i a parelles que no arribin a l'ingrés mínim de subsistència que marca la Llei de renda social, a més de persones beneficiàries d'una Pensió No Contributiva (PNC).

Representants d'institucions públiques, empreses, entitas socials i sindicats han assistit a la reunió a Can Campaner.

Han assistit a la sessió d'aquest dimecres del Consell de Serveis Socials a Can Campaner representants de les conselleries de Serveis Socials i Salut i dels quatre consells insulars; dels ajuntaments; dels col·legis professionals de metges, psicòlegs, pedagogs, treballadors socials, educadors socials, infermers i terapeutes ocupacionals; de sindicats; d'organitzacions empresarials; d'associacions i entitats del tercer sector; d'entitats socials sense ànim de lucre i xarxes d'entitats que col·laboren en la gestió dels Serveis Socials, ha indicat la Conselleria de Fina Santiago.

stats