TRIBUNALS
Balears 16/12/2016

Un acusat de violar la seva exparella accepta una pena de sis anys de presó

El condemnat, que vivia al mateix domicili de Palma que la víctima, serà expulsat al Marroc quan hagi complert tres quartes parts de la condemna

X.a.
2 min
CAM00168

PalmaUn ciutadà marroquí de 39 anys, Mohamed Moussad, ha acceptat una pena de sis anys i un dia de presó per un delicte de violació i 56 dies de treballs a la comunitat per un altre de maltractaments, en un judici celebrat aquest divendres a l'Audiència de Palma. Moussad ha reconegut que el dia 8 de gener de 2014 va violar la seva exparella, de nacionalitat russa, al domicili que els dos i altres persones compartien a Palma. Com a conseqüència de l'agressió, la dona va patir policontusions i hematomes. El condemnat, que ha reconegut els fets, haurà d'indemnitzar la dona amb 2.320 euros pel dany moral i per les lesions. Així mateix, se li prohibeix acostar-se a la víctima, que viu a Rússia, durant un període de quinze anys.

El fiscal reclamava inicialment per a l'acusat, a qui se li ha aplicat l'agreujant de parentesc i l'atenuant de toxifrenia, un total de setze anys de presó, dotze pel delicte de violació, un pel de maltractaments i tres per un delicte de maltractaments habituals. El representant del Ministeri Públic ha retirat finalment l'acusació per aquest darrer delicte.

A petició del Ministeri Fiscal, i amb la conformitat de l'advocat defensor, s'ha acordat que, quan Moussad hagi complert quatre anys de condemna, sigui expulsat al Marroc. En el torn de darrera paraula, el condemnat ha demanat que la seva expulsió es dugui a terme abans, ja que, segons ha explicat, "allà hi tinc la meva dona, que està embarassada".

Son Servera

D'altra banda, un veí de Son Servera, Antonio Henares Villalba, de 51 anys, ha acceptat una pena de quatre anys de presó per un delicte d'abusos sexuals continuats en la persona de la filla de la seva parella. Els abusos van començar el 2006, quan l'al·lota, diagnosticada amb una discapacitat mental del 36%, encara era menor d'edat, i no varen acabar fins al 2012.

El fiscal de menors reclamava inicialment una pena de 10 anys de presó i una indemnització de 3.000 euros per a la víctima. Finalment, i com que l'acusat ha ingressat 1.200 euros en concepte de responsabilitat civil, la petició de pena s'ha reduït a només a quatre.

stats