Balears 22/11/2016

Acord entre les comunitats i el Ministeri d'Educació per definir la nova selectivitat

Els alumnes s'examinaran només d'assignatures de 2n de Batxillerat a les Proves d'Accés a la Universitat

Ara Balears
1 min
Els estudiants van fer ahir les últimes proves de les PAU.

PalmaLes comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació han acordat que la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) sigui molt semblant a la selectivitat, tal com es coneixia fins ara. Així, només s'inclouran matèries de Segon de Batxillerat i "tornarà" a la universitat, segons ha avançat el conseller d'Educació de Cantàbria, Ramón Ruiz, i que recull Efe.

La prova que faran els alumnes a final de curs serà com la selectivitat, tot i que les matèries de què s'hauran d'examinar seran diferents perquè el currículum LOMQE és diferent. En concret, tindrà una part general que inclourà les tres matèries obligatòries per a tots els alumnes i una de la seva modalitat. A la part específica, els estudiants hauran de triar dues matèries troncals d'opció entre les que corresponen a cada modalitat.

La proposta serà ratificada en la Conferència Sectorial convocada dia 28. Segons Ruiz, l'acord ha estat "molt esperat" per tota la comunitat educativa perquè "ja era hora" de donar una resposta que acabi amb la "incertesa" d'alumnes, professors i famílies.

stats