Publicitat
Publicitat

Cel poc ennigulat i vent amb brises costaneres

Demà augmentarà la inestabilitat i cauran ruixats sobtats a força comarques del país. Amb el pas del cap de setmana el risc de xàfecs anirà de baixa

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per avui dijous cel poc ennigulat amb algun interval de niguls alts a l'àrea mediterrània i temperatures en lleuger o moderat ascens en la meitat est del país.

El pronòstic per a Balears és de cel poc ennigulat, temperatures nocturnes sense canvis o en lleuger descens i les diürnes sense canvis o en lleuger ascens.

El vent bufarà fluix variable amb brises costaneres en les hores centrals del dia a l'Arxipèlag.

I més enllà de les Illes, aquest matí el termòmetre marcava valors dos o tres graus més baixos que ahir en algunes comarques interiors de Girona i a la Catalunya Central, però en general el dia ha començat amb pocs canvis. Aquest migdia l'ambient serà molt similar al d'ahir, les temperatures se situaran poc per sobre o poc per sota dels 20 graus, ambient primaveral però no especialment càlid.

Les bandes de niguls prims seran una tònica de la jornada. Aquest matí ja n'hi ha algunes al sud i a l'oest, i a mesura que avanci el dia aniran a més, a estones el cel quedarà enterbolit però avui també predominarà el sol. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya, però només cauran alguns xàfecs puntuals al Pirineu Occidental i a l'àmbit dels Ports de Beseit.

Demà el temps serà molt més variable i insegur, al matí ja hi haurà alguns primers xàfecs al nord, i amb el pas de les hores la possibilitat de ruixats sobtats s'estendrà per la Catalunya Central, les comarques interiors i fins i tot la costa i el Prelitoral. A prop de mar els ruixats seran més probables a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, sobretot a última hora.

Dissabte el temps es mantindrà mig ennigulat, però en aquest cas els ruixats d'horabaixa quedaran més concentrats al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central. Diumenge la inestabilitat anirà de baixa, però encara cauran alguns ruixats més puntuals al nord després de dinar. En conjunt el cap de setmana tindrà moltes estones de sol, i temperatures similars a les dels últims dies. 

La Setmana Santa començarà amb bon temps. Probablement dilluns i dimarts seran dies amb pocs niguls, però cal veure què passarà a partir d'aquí. De moment els primers pronòstics encara de traç molt gruixut fan pensar en un temps novament molt variable i amb temperatures més baixes a la segona part de la setmana. Caldrà seguir-ho.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

Etiquetes