Sant Sebastià vol potenciar els artistes mallorquins

S'inicia el procés de contractació dels grups que tocaran a les festes de Palma

L'Ajuntament de Palma ha contractat el grup Mutus per a l'assessorament musical de la revetla de Sant Sebastià de 2018. L'objectiu és "impulsar un nou model artístic de més qualitat" i millorar en qualitat i artísticament, segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade.

L'empresa Mutus, formada per Tomeu Canyelles i Aina Ferrero, s'encarregarà de proposar els artistes de cada plaça, segons els estils musicals que s'han definit. No ho faran tots sols, ja que han contractat un equip d'experts i promotors per definir el cartell –que després Cort haurà de decidir si contracta o no.

Segons Canyelles, Sant Sebastià és "una oportunitat immillorable per reflectir que a Mallorca es fa bona música" i, per tant, es posaran en valor els grups de l'illa. "No és una qüestió de llengua, sinó de qualitat", ha expressat Canyelles.

Un dels objectius que tindran els assessors és fer un cartell divers i "que agradi a tothom". A la plaça Espanya hi haurà hits musicals de figures emergents, música pop i DJ. A la plaça Joan Carles I, rock en català, rock espanyol o internacional. En el cas de la plaça Major, s'hi espera el folk i la música tradicional i ball de bot. A la plaça de la Reina, música andalusa, flamenc i rumba.

Per altre costat, en un dels punts més concorreguts de l'any passat, a Jacint Verdaguer, hi haurà pop/rock indie, rock alternatiu i hip hop. La porta de Santa Catalina rebrà el jazz, mentre que a Cort hi haurà música electrònica i a l'Olivar s'hi podrà ballar a ritme de swing o salsa, entre d'altres.

A mitjan octubre l'assessoria musical farà una selecció i s'elaboraran enquestes a peu de carrer i en línia per recollir una mostra representativa dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de totes les edats.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF