Publicitat
Publicitat

L'IMAS demana 7 anys de presó per a l'home que va acampar 16 mesos davant la seva seu

Alguns membres del Consell de Mallorca han declarat com a testimonis al judici que s'ha celebrat aquest dilluns

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) demana 7 anys de presó per amenaces, coaccions i calúmnies per a l'home que acampà durant 16 mesos davant la seva seu per exigir que se li retornàs la custòdia dels seus tres fills. 

L'acusació particular, així mateix, demana per a la mare dels nins 4 anys de presó per coaccions i calúmnies. La Fiscalia acusa cadascun dels processats de delictes d'injúries i amenaces.

A més, l'acusació pública reclama que se'ls condemni a 8 anys d'allunyament de les dependències de l'IMAS i multes d'1.050 euros, mentre que les dues multes sol·licitades per la representació del Consell sumen 4.200 euros.

La dona acusada ha estat defensada durant la vista oral per l'exfiscal anticorrupció Pedro Horrach, qui, igual que la lletrada de l'altre encausat, ha sol·licitat la lliure absolució del seu client.

Les acusacions sostenen que durant la seva acampada davant la seu de l'IMAS des del setembre del 2014 fins al gener del 2016 la parella, que considerava arbitrària la retirada de la custòdia dels tres fills, va amenaçar i va injuriar treballadors de la institució pública i els seus màxims responsables.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha declarat com a testimoni durant el judici realitzat aquest dilluns dematí al Jutjat Penal número 4 de Palma. Així mateix, han declarat l'actual presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, i la seva antecessora en la passada legislatura, Catalina Cirer.

Al litigi, també hi estaven citats el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan; el seu gerent, Jaume Català; l'exdirectora insular de Menors i Família Beatriz Morales; l'expresidenta de l'IMAS Catalina Cirer i l'exdirector de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor Marc Tur, juntament amb diversos tècnics i professionals de l'àrea de Menors i Família de l'IMAS.

Amb tot, segons fonts presencials, el tribunal ha renunciat a algunes declaracions dels 17 testimonis que hi estaven citats.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF