Publicitat
Publicitat

Societat

Quasi dos de cada deu focs són intencionats

L'Ibanat alerta que la majoria de focs són per negligències i alguns, fins i tot, intencionats. La Guàrdia Civil interroga veïns de Capdepera i sospita que l'incendi fou provocat

Quasi dos de cada deu focs registrats a les Illes Balears són intencionats. Concretament, un 17%. Així es desprèn de les dades fetes públiques avui per l'Ibanat, que també apunta que un 45% dels focs s'han produït a causa de negligències, el 7% han començat per causes naturals, un 3% són d'origen desconegut i un 4% s'han iniciat per altres motius.

A més a més, en el 24% dels incendis forestals la causa està encara per determinar. Així mateix, enguany s'han cremat 2.827,5 hectàrees de terreny forestal, de les quals 2.340,5 corresponen a superfície arbrada. Del terreny no arbrat que s'ha cremat fins al 22 d'agost, 401,9 hectàrees corresponen a matoll, mentre que 3,7 són de canyís i 81,4 de pastures.

En tot cas, dels 71 incendis ocorreguts d'ençà que començà l'any, només 6 han afectat més d'una hectàrea de superfície.

Per illes, Mallorca és la que n'ha resultat més perjudicada, amb 35 incendis (el 49% del total) i 2.824,5 hectàrees de superfície forestal cremada, de les quals la majoria corresponen al gran incendi de la serra de Tramuntana que va començar el 26 de juliol a Andratx i va arrasar 2.335 hectàrees (el més gran de la història de les Illes).

A Menorca s'han produït 12 incendis (el 17% del total), que han cremat 2,3 hectàrees; mentre que a Eivissa hi ha hagut 17 focs forestals (un 24%), que han cremat 0,7 hectàrees. Finalment, a Formentera s'han registrat 7 incendis en els quals s'han cremat 0,1 hectàrees.

Les dades registrades fins al dia d'ahir indiquen que el 2013 és el pitjor any en matèria d'incendis forestals a les Balears de la darrera dècada.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF