Can Pere Antoni i Torrent de Pareis reben les 'banderes negres' d'Ecologistes en Acció

El col·lectiu atorga aquesta 'distinció' als punts del litoral espanyol que pateixen "degeneració mediambiental"

Can Pere Antoni i el Torrent de Pareis han estat  guardonades amb les banderes negres que atorga Ecologistes en Acció. La raó: "la degeneració mediambiental" d'aquests indrets, concretament per la contaminació de la platja de Palma i per la mala gestió de la d'Escorca. En total, el col·lectiu ha repartit 48 banderes arreu de l'estat espanyol amb l'objectiu de presentar-les com a "antítesi" de les Banderes Blaves. 

Can Pere Antoni ha estat escollida com a representació de la contaminació a Balears pels vessaments fecals que ha patit i les corresponents tancades de la platja per aquesta raó, a més de l'abocament d'escòries de les obres d'ampliació del port de Palma. Tot això va provocar que el passat agost se li retiràs la Bandera Blava i que la canviàs a l'octubre per la bandera negra d'Ecologistes en Acció. 

D'altra banda, el Torrent de Pareis ha rebut la bandera negra per mala gestió a causa, bàsicament, "la brutal massificació d'un lloc tan fràgil" i el conflicte del fems entre l'Ajuntament d'Escorca i el Consell Insular, ja resolt. "Tampoc ajuda al conjunt", assenyalen, la "massiva" presència de iots a zones en què "s'indueix a pressumir la presència de posidònia". 

Així, volen assenyalar les "incongruències mediambientals" que han portat a moltes de les platges a rebre les dues distincions. Volen remarcar que les Banderes Blaves no són distintius de sostenibilitat sinó "una etiqueta a les platges turístiques, una etiqueta gens econòmica per als municipis i que a més de no tenir en compte criteris estrictament mediambientals, se centra en platges d'ús merament turístic". 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF