Retiren la bandera blava a la platja de Can Pere Antoni

El motiu principal ha estat l’arribada de fragments de plàstics parcialment cremats a les aigües de la zona palmesana

L'Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor' (ADEAC), responsable del programa 'Bandera Azul', ha fet públic en un comunicat la retirada temporal de la bandera blava de la platja de Can Pere Antoni, de Palma. El motiu d’aquesta proposta, argumenta ADEAC, són les informacions i queixes rebudes d’usuaris i ciutadans en relació amb l’arribada de fragments de plàstics parcialment cremats a la zona de Can Pere Antoni, sembla que relacionada amb l’aportació de material de rebliment amb motiu d’obres d’ampliació al port de Palma.   

Aquest fet suposa, per a aquesta entitat, un incompliment del criteri número 7 de les banderes blaves, relatiu a la proximitat i influència d’abocaments assimilables a industrials, encara que exposen també en el seu comunicat que la salubritat i la qualitat de les aigües de bany es mantenen excel·lents, d’acord amb els criteris dels indicadors europeus i les analítiques realitzades.

ADEAC en proposa una retirada temporal, fins que es resolgui el problema, i realitzarà inspeccions de les condicions de la platja 'in situ'.

Així mateix, en el comunicat es reconeix que la responsabilitat d’aquest problema no és de caire municipal i valora els esforços de l’Ajuntament per a la retirada dels residus, el seguiment de la incidència i per col·laborar amb altres administracions per resoldre el problema.

Una vegada finalitzi l’elaboració de l’informe, es posarà a disposició del departament de Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que ha obert un expedient, i de la Fiscalia, si considera oportú obrir diligències.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF