Publicitat
Publicitat

RELACIONS INSTITUCIONALS

Pastor demana a Bauzá que pagui el que deu a Manacor

El batle surt "satisfet" de la reunió amb el president del Govern

Feia mesos que des de l'Ajuntament s'intentava sense èxit aconseguir una reunió entre Pastor i Bauzá per "tractar amb el president temes que pareix que estan enquistats a causa de l'actitud del Govern", informaven ahir des de l'Ajuntament. Per això la reunió entre els dos líders al Consolat de Mar s'interpretà com "la intenció d'acabar amb una actitud distant del president amb la Part Forana", indicaven les mateixes fonts.

Des del Consistori reconegueren que la reunió d'ahir va servir perquè el president "es comprometi a intentar reduir el deute que el Govern manté amb l'Ajuntament". Tot i això, les xifres que maneja l'Executiu no coincideixen amb les del Consistori, que assegura que el Govern autonòmic deu uns cinc milions d'euros a Manacor. Pastor s'ha compromès a fer arribar al Govern totes les factures i la resta de documents que s'han utilitzat per calcular el deute.

I és que, segons el batle, Antoni Pastor, "necessitam concretar uns terminis de pagament per poder sanejar els comptes municipals i sortir del pla de pagament a proveïdors que ens obligà a contractar Madrid".

El batle va demanar també al president que es concreti el conveni a tres bandes pel qual el Govern havia d'aportar 150.000 euros per equipar amb llums i so l'auditori. Una quantitat que havien d'aportar a parts iguals l'Ajuntament, el tennista Rafel Nadal i el Govern, que és l'únic que no ha aportat els doblers. Segons ha transcendit, Bauzá assegurà que el compromís de l'Executiu amb l'Auditori es manté.

A més de tractar la necessitat de la reobertura de la línia Manacor-Artà, que el Govern ha descartat, o diversos obstacles urbanístics que segons el batle "es podrien solucionar fàcilment des de l'Executiu", el conflicte educatiu va ser un dels punts de la reunió. Pastor va "transmetre allò que els docents o les associacions de pares i mares del municipi m'han demanat que faci arribar al Govern", explicà abans d'entrar a la reunió. Però a banda dels problemes que genera l'aplicació del TIL, el batle insistí a plantejar a Bauzá "el problema que suposa la massificació d'alumnes d'origen estranger en determinats centres".

Per això el batle reiterà a Bauzá la petició que el ple ja havia fet a Educació i que sol·licita "un repartiment equitatiu dels alumnes immigrants entre tots els centres escolars per evitar la segregació" i també "assegurar la cohesió social". Però per prendre mesures en aquest sentit caldria eliminar, almenys a Manacor, la possibilitat que tenen els pares de poder triar l'escola. Sembla difícil que des del PP, que ha defensat la lliure elecció de centre com una promesa electoral, es reaccioni en aquest sentit.

Tot i la poca concreció en les solucions dels temes tractats, Pastor sortí de la reunió "satisfet" perquè "el president s'ha mostrat obert a col·laborar en la resolució dels problemes que patim els manacorins".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF