Palma registra les xifres d'afiliació més altes dels darrers 12 anys

L'ocupació va créixer el juny un 5,9% respecte del 2016

Palma va tancar el mes de juny amb el nombre més elevat de persones ocupades dels darrers 12 anys. En total es van registrar 230.556 afiliacions, un 5,9% més que durant el mateix mes del 2016. La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, qui aquest dimarts ha presentat les dades, ha recordat que, a més, durant el juliol va continuar creixent la contractació, mentre que altres anys en aquella època ja s'havien cobert les places per passar la temporada.

Això pot respondre a una mala previsió per part de les empreses a l'hora d'assumir les càrregues de feina de la temporada turística o a la idea que es va allargant la temporada i que les contractacions fetes al juliol cobriran els mesos de tardor. Sigui com sigui, la contractació va créixer el mes passat un 3,2% respecte del juny del 2016.

Tot i que els contractes indefinits van créixer un 16%, continuen representant només el 13,6% del total, però, segons la regidora, aquesta proporció anirà evolucionant perquè "es va aconseguint una tendència" de pujades de sous i contractació indefinida.

L'hostaleria, el comerç i les activitats sanitàries i de serveis socials són els sectors on més ha crescut l'ocupació durant els primers sis mesos de l'any. De fet, representen el 48,2% del total de nous contractes signats durant el mes de juliol.

Pel que fa a l'atur, Adrover ha explicat que entre el juliol d'enguany i el de l'any passat ha caigut un 14,4%. Els  aturats majors de 45 anys es van reduir de manera més suau un 12,8% i els aturats de llarga durada encara representen el 41% de les gairebé 19.000 persones que cerquen feina a Palma.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF