Palma cerca un pacte polític perquè els bancs facilitin hipoteques als veïns de Son Banya

Cort farà, tot i que no de manera tècnica, la funció d'avalista de les famílies que seran desnonades i que tenen menys recursos

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma cerca un pacte polític amb el suport de tots els grups municipals amb l'objectiu que els bancs facilitin hipoteques a les famílies de Son Banya que seran desallotjades i que tenen menys recursos. En concret, es pretén que es puguin garantir els cinc anys de subvencions que Cort vol donar a les famílies. Les ajudes són de mil euros mensuals.

Aquest pacte permetria que els bancs no fossin tan reticents amb les famílies que necessiten adquirir un nou habitatge, ja que tindrien l'aval de l'Ajuntament. Cort ja ha assegurat que faria la funció d'avalista, encara que no de manera tècnica, i que cercaria solucions. Una de les propostes és que aquests mil euros s'ingressin directament als bancs i no es lliurin a les famílies.

Hi ha 15 famílies que necessiten ajuda

De les 45 famílies que es desallotjaran durant la primera fase del desmantellament de Son Banya n'hi ha 15 que necessitaran l'ajuda del consistori perquè es troben en una situació de precarietat, i vuit ja han complert els requisits que demana l'Ajuntament. A més, Cort s'ha entrevistat amb 11 famílies més que, encara que no tenen ordre de desallotjament, han manifestat la intenció de sortir del poblat. Malgrat tot, s'atendrà prioritàriament les 15 famílies de la primera fase.

Les condicions per adherir-se al programa d'ajudes de l'Ajuntament són tres: no tenir recursos suficients, no tenir un habitatge alternatiu i no tenir causes pendents amb la justícia per narcotràfic. També s'hauran d'escolaritzar els infants. Cal recordar que els desnonaments començaran els dies 17 i 18 d'abril. Aquest dimecres s'ha constituït la comissió interdepartamental que engloba una dotzena d'àrees de l'Ajuntament per treballar sobre el desallotjament i les seves conseqüències.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF