Palma amplia tres ACIRE per pacificar el trànsit del centre

També s'elimina l'ORA del carrer Conqueridor i de la plaça de la Reina per convertir-les en Zones d'Aparcament Restringit

Cort amplia les zones d'ACIRE Constitució, Santa Eulàlia, de la Calatrava a partir d'aquest dimarts. Aquestes mesures formen part del pla de  pacificació de trànsit al centre de Palma, que ja es van començar a dur a terme, com la prohibició del gir d'Antoni Maura.

L'ACIRE Constitució s'amplia pel carrer de la Constitució en la seva totalitat, pel carrer Tous i Maroto i pel carrer Soledat. Pel que fa al de Santa Eulàlia, s'inclouen les places de Quadrado i Sant Francesc a la zona planificada. Pel que fa a l'ACIRE de la Calatrava, s'ampliarà a tota l'extensió de la plaça de la Porta del Camp.

Altres mesures que també afectaran el trànsit són la conversió de Zones d'Aparcament Restringit (ZAR) al carrer Conqueridor i a la plaça de la Reina, que fins ara eren zona blava. Això vol dir que només tindran dret a aparcament els residents acreditats amb distintiu anual 1-1 (al carrer Conqueridor) i 1-2 (a la plaça de la Reina).

A més a més, el carrer Ramon Llull passarà a ser d'un únic sentit, de manera que es guanyarà espai per als vianants. També s'hi limita la velocitat de circulació a 20 km/h. A la plaça de Sant Francesc també es guanyarà espai a la via pública davant del portal de l'església i del portal principal del col·legi, a causa de la gran afluència d'escolars i visitants.

Tot i les mesures, els agents de l'ORA no imposaran multes als cotxes mal estacionats fins al proper 13 de setembre.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF