El PSIB demana el cessament del director d'AENA per provocar la precarització de les plantilles

Els socialistes volen que la companyia introdueixi clàusules socials a la contractació

El PSIB vol que José Manuel Vargas Gómez deixi de ser el conseller delegat d'AENA "de manera immediata" per haver demostrat "falta de sensibilitat" davant les condicions laborals de les persones que treballen als aeroports i per cercar la "rendibilitat" i "l'optimització de beneficis a costa de les treballadores". El portaveu de la formació, Iago Negueruela, ha criticat que "un dels aeroports amb més rendibilitat econòmica d'Espanya no pot ser també el que tingui més precarietat laboral" per la "política d'AENA", que es comporta "com una empresa privada".

Els socialistes han anunciat aquest dijous que presentaran tres proposicions no de llei al Parlament relacionades amb les condicions laborals del personal dels aeroports, en què s'inclouen mesures com demanar la introducció de clàusules socials a la contractació per evitar "subhastes de mà d'obra", ja que "les subhastes de mà d'obra van quedar enrere fa molt de temps", ha criticat Negueruela.

També es demanarà reduir el nombre d'operadors que s'encarreguen del 'handling' (servei de terra) dels avions, pel fet que augmentar la competència "és augmentar la precarietat en molts casos", i que AENA faci "els estudis oportuns" per evitar la sinistralitat laboral, molt relacionada amb l'enduriment de les condicions de feina.

Negueruela considera imprescindible que el Ministeri de Foment "prengui mesures" com la destitució de José Manuel Vargas Gómez, però també que "prengui partit" davant l'amenaça de vagada dels treballadors. "Que no faci com amb els estibadors o amb l'aeroport d'Eivissa", conflictes en què, assegura, "el Ministeri s'ha posat d'esquena" a les plantilles.

Les propostes han estat consensuades amb els sindicats CCOO, UGT, CGT, USO i Somos, que hi han fet aportacions pròpies avui mateix, i han estat presentades per Negueruela i el diputat Enric Casanova.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF