El PP critica que l'Executiu hagi suspès les ajudes a esportistes per desplaçaments entre illes

Els clubs i competidors hauran d'anticipar la despesa dels seus viatges fins a una nova convocatòria, denuncien els populars

El Partit Popular denuncia que el Govern hagi suspès, a partir d'aquest dimarts, les ajudes a esportistes, clubs i seleccions autonòmiques de les Illes per facilitar desplaçaments entre illes. Segons relata el grup popular parlamentari en un comunicat, insta l'Executiu a solucionar "amb celeritat" una situació "que provoca greus perjudicis i que pot posar en perill la celebració normal de les diferents competicions esportives" federades a Balears.

En concret, es critica la " falta de previsió" de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura per dotar econòmicament una convocatòria d'ajudes vigent fins al 31 de desembre de 2016. Els esportistes i clubs hauran de pagar-se el preu dels viatges en avió o vaixell a l'espera que el Govern habiliti una ampliació de crèdit o publiqui una nova convocatòria per cobrir aquestes ajudes.

La Conselleria, segons relaten els populars, al·lega la suspensió dels ajuts per haver esgotat la quantitat econòmica assignada per a tot l'any 2016. Aquesta quantitat és d'1.062.393 euros. L'objectiu de les ajudes és facilitar als esportistes, clubs esportius i seleccions autonòmiques els desplaçaments interinsulars per poder participar en les diverses competicions oficials dels calendaris federatius, ja que cobreix el cost de desplaçaments aeris i marítims entre illes.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF