Oceana crea una plataforma digital sobre Cabrera per impulsar l'ampliació del Parc Nacional

La nova eina agrupa diversos visors específics, entre els quals destaquen els d'espècies en perill d'extinció i protegides

L'organització internacional Oceana ha anunciat la posada en funcionament d'una plataforma digital amb 20 visors sobre els valors ecològics i pesquers de Cabrera per així facilitar l'accés a la informació tècnica amb la qual avala l'ampliació del Parc Nacional.

El llançament es produeix en el Dia europeu dels parcs i, segons ha indicat Oceana, "davant el retard en la presentació de la proposta conjunta dels governs balear i central, el pas necessari per avançar amb el procés establert per ampliar el Parc".

Oceana també ha assenyalat que "la Mediterraània és una mar molt castigada, però encara disposa d'algunes àrees que poden aspirar a la categoria de Parc Nacional, com els voltants de Cabrera".

Els treballs per a l'ampliació del Parc van començar ja fa una dècada i els retards signifiquen "costos i més danys a un entorn natural molt valuós", ha advertit el director de Recerca i Expedicions de Oceana a Europa, Ricardo Aguilar.

La nova eina digital agrupa diversos visors específics, entre els quals destaquen els d'espècies en perill d'extinció i protegides, zones d'importància per a cetacis i túnids i la distribució dels sistemes naturals presents.


EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF