MEDI AMBIENT

Oceana aplaudeix la creació de zones protegides de pesca destructiva en el canal de Menorca i Cabrera

L'organització ecologista destaca que l'àrea preservada ascendeix a 1.400 quilòmetres quadrats

L'organització Oceana ha aplaudit aquest dilluns la creació de zones protegides de pesca al canal de Menorca i l'ampliació d'una altra àrea a l'est de Cabrera després d'una "llarga campanya" perquè l'estat espanyol compleixi amb la legislació de la Unió Europea i deixin d'usar-se arts de pesca "destructives".

Oceana ha precisat en un comunicat que l'àrea total preservada ascendeix a 1.397 quilòmetres quadrats.

"Aquesta decisió permetrà preservar formacions coral·lígenes i mantells de rodòlits, hàbitats formats per algues vermelles calcàries en els quals s'alimenten i reprodueixen nombroses espècies i que des de 2006 han de protegir-se legalment", ha assenyalat.

"La prohibició de la pesca d'arrossegament i arts similars en una franja entre Mallorca i Menorca és un avanç cap a l' ús racional dels recursos pesquers", ha indicat el director de recerca d'Oceana a Europa, Ricardo Aguilar.

En aquesta línia, Aguilar ha apuntat que l'organització continuarà reclamant al govern central que faci extensiva la prohibició d'utilitzar la pesca d'arrossegament a tot el canal de Menorca ja que, han dit, està reconegut com a Lloc d'Importància Comunitària per la Unió Europea i inclou fons protegits i essencials que han quedat fora de la zona declarada.

A més del canal de Menorca, l'ordre ministerial delimita una ampliació de la zona de protecció al Fort d'en Moreu, un escull de corall a l'est de Cabrera on s'ha detectat pesca d'arrossegament il·legal.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF